Kojimas nest siste «Metal Gear Solid», og revolverrøyk i det villeste Vesten

PlayStation Plus-spillene i juni.

1. juni 2015 19:19

(PressFire.no): Sommerkolleksjonen med PlayStation Plus-titlene er nå klare.

Onsdag bytter Sony innholdet i disse menyene – og legger totalt ut seks nye spill inkludert i dette medlemskapet.

Mai var dominert av de abstrakte, kreative spillene. I juni er det blant annet duket for en forsmak på Hideo Kojimas siste etappe med «Metal Gear Solid».

«Ground Zeroes».

Kommer til PlayStation

«Metal Gear Solid V: Ground Zeroes» ble lansert i fjor. Priset for stivt i forhold til hva du forventer å få igjen, kanskje, men like fullt en sjanse til å bli komfortabel med følelsen og kontrollerne til «Metal Gear Solid V: The Phantom Pain» – som lanseres i september.

Et overraskende bra «Call of Juarez»-spill fronter Plus-satsningen på PS3. På Vita er det to nyheter, som begge kan spilles både på den håndholdte og på PlayStation 4.

Xbox Gold-spillene for juni er allerede på plass i Microsofts digitale spillbutikk. Xbox One og Xbox 360 har fått to slike hver, inkludert i Gold-abonnementet.

Onsdag 3. mai er PlayStation-dagen for nyheter, og samtidig rulles disse seks ut. Det betyr at du fortsatt har litt tid på deg til å sikre mai-spillene.

  Call of Juarez: Gunslinger (PS3).

PlayStation 3:

«Call of Juarez: Gunslinger» (PS3).
«Cloudberry Kingdom» (PS3).

«Call of Juarez: Gunslinger».
«Call of Juarez: Gunslinger».

For et par år siden kom det et nytt «Call of Juarez», nedlastbart og priset til omtrent hundrelappen. En serie som på dette tidspunktet ikke føltes så veldig interessant, men utviklerne i Techland («Dead Island») gjør noe smart med resepten.

Dette er en standard korridorskyter og tøffe wester-revolverdueller er en selvfølge, men de krydrer opplevelsen ved å sende deg ut på oppdrag samtidig som en historieforteller forklarer «nei, det var ikke dette som skjedde».

Da har du allerede kanskje målt reaksjonsevner og presisjon i møte med femti indianere.

«I stedet var det fem av dem, og de var ikke indianere, bare noen banditter», sier fortelleren.

Har du savnet en moderne versjon av klassikeren «Outlaws», kan dette være noe for deg, mente vår anmelder.

«Cloudberry Kingdom».

«Cloudberry Kingdom» startet med kronerulling på Kickstarter, før Ubisoft kom inn i prosessen og fungerte som utgiver. I likhet med mange andre plattformspill fra de siste åra, for eksempel «Spelunky» og «Rogue Legacy», er det generert nye baner hver gang du spiller. Det er hektisk til tider, for her får du virkelig testa ryggmargsrefleksen og øye/hånd-koordinasjon.

I multebærland er det imidlertid en god følelse som oppstår når flyten oppstår:

«Følelsen man får i magen når ting klaffer, er god. Når rytmisk bass dunker i øra og du panisk hopper deg gjennom hinder etter hinder i høyt tempo, føles det mye på samme måten som filmen «Run Lola Run», som egentlig er en god analogi til hele spillet», skrev vi vi vår anmeldelse.

  Metal Gear Solid: Ground Zeroes (PS4).

PlayStation 4:

«Metal Gear Solid V: Ground Zeroes» (PS4).
«Skulls of the Shogun: Bone-A-Fide Edition» (PS4).

Det har vært mye drama rundt «Metal Gear Solid» de siste ukene. I sentrum av dette står Hideo Kojima.

Det neste «Metal Gear»-spillet, trolig det siste med Kojima bak roret, kommer i høst.

«Ground Zeroes» ble introdusert som en smakebit, ment å gi folk muligheten til å lære seg de nye kontrollerne og få en følelse av den nye grafikkmotoren.

Som å få servert forretten en uke før hovedretten, mente anmelderen vår.

Det var lett å være kritisk til dette, for prisen var alt for høy til å forsvare den korte spilletiden. Når «Ground Zeroes» nå blir et «gratisspill» for Plus-folk i én måned, stiller det seg annerledes.

Du får ett ganske snevert område å boltre deg på, en håndfull oppdrag pluss et lite oppspark til «The Phantom Pain» gjennom den avsluttende filmsekvensen. Det er verdt å merke seg at det er bakt inn ledetråder og spor de innvidde «MGS»-spillerne trolig vil verdsette, men dette innebærer at du leter og gjerne lar rulleteksten passere et par-tre ganger.

Skulls of the Shogun: Bone-A-Fide Edition (PS4).

«Skulls of the Shogun: Bone-A-Fide Edition» er turbasert og taktisk. Ifølge utviklerne har de latt seg inspirere av «Advance Wars». Opprinnelig kom «Skulls of the Shogun» ut til Xbox 360 og pc i 2012 – senere også en rekke andre plattformer.

 Noe så sjeldent som et artig spill, mente vi.

I PressFire-anmeldelsen trekkes det også fram at disse kampene kan være korte, der du skal få en hær med vandøde samuraier til å utmanøvrere fiendene og være en taktisk slu rev.

Super Exploding Zoo (PS4 og PlayStation Vita).

PlayStation Vita:

«Futuridium» (PS4 og Vita).
«Super Exploding Zoo» (PS4 og Vita).

Også denne gang gir Sony bort Vita-titler som også kan spilles på PS4.

«Futuridium EP Deluxe».

«Futuridium» er retroinspirert og psykedelisk skytespill der lydsporet er en sentral bit av opplevelsen. Utviklerne oppfordrer deg til å forsøke å slå alle 50 brettene med de totalt fem bossene, og serverer samtidig et «lykke til, du vil trenge det!» på veien.

«Super Exploding Zoo» er lagd av Honeyslug, kjent gjennom «Hohokum» og «Frobisher Says» to indiespill som fikk en viss oppmerksomhet da de kom ut til PlayStation.

Dette nyeste er et eksplosivt tårnforsvarsspill, der du må prøve å samle flokker av dyr, sprenge og forsøke å passe på eggene som ligger i basen din.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3