Tony Hawk gjør comeback «med skytende prosjektiler»

6. mai 2015 13:24

(PressFire.no): Comebacket til Tony Hawk har allerede vært varslet en stund. Og en ivrig kokk(!) var den første som serverte en pekepinn om navnet på det nye spillet:

«Tony Hawk’ Pro Skater 5» er nå avslørt.

Spillet kommer ut senere i år, til to generasjoner PlayStation og Xbox.

Foto: Game Informer/Activison.

Eksplosiv skating

Det er Game Informer som har den første og avslørende saken om nye «Tony Hawk». I magasinet beskrives dette som en retur tilbake til storhetstida for «Pro Skater»-serien og Tony Hawks spillkarriere.

Mye tyder på at det vil føles kjent og kjært når du ruller i spillet.

Nyhetene inkluderer «power ups» og «prosjektiler» som kan sendes avgårde.

Enkelte oppdrag åpner altså for at du kan skyte en ødeleggende byge. Hvordan dette fungerer i praksis er foreløpig uklart, men det kan dreie seg om en variant av det bilspillet «Split/Second» (2010) bygde på – der du kunne trigge eksplosiver og lage snarveier, hvis veien ble for monoton for din smak.

«Pro Skater 5» kan, ikke overraskende, spilles både alene offline eller på nett.

Først til nye konsoller

Neversoft, studioet som sto bak noen av de klassiske «Tony Hawk»-spillene – flere av dem er med i vår nostalgiske «Hawk»-kavalkade – eksisterer ikke i dag.

Utviklingen av «Pro Skater 5» er derfor delt mellom to studioer, Robomodo og Disruptive Games.

Det er sannsynligvis for å ha ansvaret for hver sin konsollgenerasjon. Spillet kommer nemlig først ut til PlayStation 4 og Xbox One – og på et senere tidspunkt også til PlayStation 3 og Xbox 360.

Robomodo sto bak oppussingsjobben «Tony Hawk’s Pro Skater HD» i 2012, der noen av de beste banene fra de to første i serien var med i et nedlastbart hundrekroners spill. Robomodo var også ansvarlige for «Ride» og «Shred» – gedigne fiaskospill som kom ut sammen med ei plastfjøl.

Det var etter disse nedturene at Hawk ble tvunget til å førtidspensjonere seg fra spillbransjen.

Activision har ikke gått ut og bekreftet slippdatoer enda, men det blir ferdig i løpet av året. Spillet blir sannsynligvis brettet ut under E3-spillmessa i juni. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3