Sony-lekkasjene: – «Uncharted»-filmen blir i gata til Lara Croft, med en dose Dan Brown

20. april 2015 20:22
Nathan Drake i «Uncharted 4»-
spillet.

(PressFire.no): Omfattende detaljer om neste oppdraget for James Bond, «Spectre», er allerede lekket.

Det samme gjelder Sonys planer for «Uncharted»-filmen, basert på spillene med Nathan Drake. 

En slags PlayStation-versjon av Indiana Jones, og en innbakt dose Lara Croft-gravrøvereventyr.

Planene for en slik film har eksistert i en årrekke. Hvorfor veien har vært så lang og kronglete, får vi innblikk i gjennom kommunikasjonen mellom toppsjiktet av Sonys sjefer.

WikiLeaks publiserte torsdag i forrige uke mer enn 30 000 interne dokumenter tilhørende Sony Pictures. 

Nicolas Cage og Diane Kruger i
«National Treasure».
(Foto: Walt Disney Pictures/
Buena Vista International).
Nicolas Cage og Diane Kruger i
«National Treasure».
(Foto: Walt Disney Pictures/
Buena Vista International).

Intenst og engasjerende

I noen av disse dokumentene går det tydelig fram at Sony Pictures-sjefene er kraftig inspirert av «National Treasure»-filmene med Nicolas Cage. Disse blir hyppig brukt som sammenligningsgrunnlag.

Kanskje ikke overraskende, for filmene har en hel del til felles.

Sony vil imidlertid at «Uncharted»-filmen skal ha få tøffere tone, og ha mer overbevisende, spektakulære actionsekvenser.

NB! Her kommer noen avslørende opplysninger. Selv om korrespondansen skriver seg fra 2013 og 2014, er det grunn til å tro at det endelige «Uncharted»-manuset har mange likhetstrekk med det du kan lese under.

Eposten som diskuterer tone og
stil til «Uncharted»-filmen.
(Skjermdump: WikiLeaks).

Dette er utdrag fra epostutvekslinger mellom Sony- og Columbia Pictures-sjefer. Det er Jonathan Kadin, en av dem med produksjonsansvaret, som i denne eposten deler sine tanker om hvordan «Uncharted»-manuset så ut på dette tidspunktet:

Sammenlign [«National Treasure»] med vår åpningsscene, der Drake er oppå flyet som gynger fra fjellsiden, kjemper mot bevæpna menn samtidig som flyet sklir sakte av fjellknausen. Dette bør være intenst og mer engasjerende for voksne, men også unge tenåringer, selvsagt, skriver Kadin.

Jonathan Kadin sier også at starten på den første «National Treasure»-filmen, en dialogtung scene med Cage og Sean Bean, ikke har nok action.

– [Actionscenene] er ikke inspirerte. De føles ikke ekte, mener Sony-toppen.

Mark Wahlberg var aktuell
for filmen.
(Foto: Richard Shotwell, Ap/Scanpix).

Mer overbevisende kjærlighet

Gamespot har pløyd seg gjennom deler av WikiLeaks-seksjonen viet Sony Pictures. Der sier blant annet Kadin at «Uncharted»-filmen får en bedre og mer flammende romanse enn den mellom Nicolas Cage og Diane Kruger i «National Treasure» – et forhold Sony-sjefen beskriver som «ganske tamt».

 Forholdet mellom Nate og Elena er mye mer sexy og morsommere, mener han.

I november 2013 beskrev Sony Pictures-direktør Adam North «Uncharted»-filmen som «en skikkelig morsom, sommerlig actionfilm i gata til Lara Croft, og med en dose Dan Brown.» Brown er forfatteren bak «Da Vinci-koden».

«Uncharted»-filmprosjektet har hatt en kronglete og tungvint vei mot en premiere. Flere regissører og manusforfattere har vært koblet til prosjektet, av og på.

Russell ville ha Robert De Niro
i rollen som Sully. (Ill.: IGN).

Én stund var Mark Wahlberg tiltenkt hovedrollen. Wahlberg skulle få 15 millioner dollar for jobben, heter det i Sony-dokumentene.

Mark Wahlberg er ikke lenger aktuell for hovedrollen som Nathan Drake. Han ble trolig avskiltet sammen med David O. Russell, regissøren som i tillegg til Wahlberg ville hente inn Robert De Niro og Joe Pesci til noen av de øvrige rollene.

Hvem som til slutt ender opp med å spille «Uncharted»-eventyreren, er ikke bekreftet. Sony skal ifølge de lekkede dokumentene på et tidspunkt ha lekt seg med tanken om først å tilby hovedrollen til Chris Hemsworth («Thor»). Også Channing Tatum («22 Jump Street», «Magic Mike») ble vurdert.

«Uncharted»-filmmanuset, slik det
så ut i juli i fjor.
(Skjermdump: Wikileaks).

Hele manuset er lekket

David Guggenheim («Safe House») gjorde ferdig sitt manusutkast og sendte dette til Sony Pictures-sjefene i juli 2014.

Dette 124 sider lange manuset ligger ute på WikiLeaks.

Deadline meldte i februar i år at det er Guggenheims historie som representerer den ferskeste versjonen, og Seth Gordon er den siste i en lang rekke regissøren koblet til «Uncharted»-jobben.

Gordon fikk gjennombruddet med spilldokumentaren «The King of Kong: A Fistful of Quarters», og har også lagd «Horrible Bosses» og «Identity Thief».

Naughty Dog, studioet bak «Uncharted»-spillene, har tidligere vært klare på at de vil overlate det kreative ansvaret til filmskaperne – og ikke legge sterke føringer på hvordan resultatet blir.

Det er det første «Uncharted»-spillet som har inspirert filmmanuset, ifølge tidligere opplysninger. Det fjerde PlayStation-eksklusive spillet, «Uncharted 4: A Thief’s End», skulle opprinnelig være ferdig denne høsten, men ble nylig utsatt til neste år.

Filmen og det nye spillet kan altså bli ferdige omtrent samtidig.

Produksjonsstatus på «Uncharted»-filmen er foreløpig uklar, men de lekkede dokumentene hos WikiLeaks nevner flere steder at Sony Pictures sikter seg inn på premiere «sommeren 2016».

Sony-lekkasjene startet med
«The Interview».
(Foto: Sony/Columbia Pictures).
«»

Utløst av The Interview

Over 30 000 interne dokumenter, sammen med 173 000 e-poster sendt til og fra personer ansatt i Sony, ble lagt ut på WikiLeaks i forrige uke.

USA anklager Nord-Korea for å stå bak hackingen som utløste disse massive lekkasjene.

Bakgrunnen for dette angrepet var komedien «The Interview». Filmen harselerer kraftig med Nord-Koreas diktator, Kim Jong-un.

I én scene tar hodet hans fyr og til slutt eksploderer. I en annen sekvens bryter Jong-un sammen i krampegråt foran kamera, og gjør i buksa. Deler av innholdet i «The Interview» var så kraftig kost at Sonys japanske direktør gjorde noe så uvanlig som å involvere seg i klippingen av filmen for å unngå å nøre opp under et allerede anstrengt forhold mellom Japan og Nord-Korea.

 

Kim Jong-un får gjennomgå i filmen.
Etterspillet har kostet Sony dyrt.
(Foto: Wong Mae-E, Ap/Scanpix).

Assange: – Sony-dokumentene tilhører offentligheten

Det tilhører offentligheten. Vi vil sikre at det forblir der, sier WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange i en uttalelse om hvorfor de valgte å publisere Sony-dokumentene. 

Sony er åpenbart ikke fornøyd med den avgjørelsen:

Angriperne bruker spredningen av stjålet informasjon for å forsøke å skade Sony Pictures Entertainment og deres ansatte, og nå har WikiLeaks beklageligvis hjulpet dem i dette, sier en talsperson fra filmselskapet til Los Angeles Times.

– Vi er sterkt uenige i WikiLeaks påstand at dette er materiale som tilhører det offentlige rom, og vil fortsette å kjempe for tryggheten, sikkerheten og privatlivet til vårt selskap og våre mer enn 6000 ansatte, sier Sony Pictures Entertaiment.

FOTO (hovedbilde: «Uncharted 3: Drake's Deception»).

Trailer fra «Uncharted 4: A Thief’s End», som kommer til PlayStation 4 neste år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3