Spillstrømmeselskapet «OnLive» stenges

Sony kjøper deler av selskapet.

5. april 2015 18:45

(PressFire.no): Strømmetjenesten «Onlive» stenger sine dører etter månedslutt, melder Polygon.

Selskapet startet opp i 2010, men startet allerede året før med presentasjoner og luftige løfter.

Samarbeidet med Steam

Tjenesten, som var tidlig ute med å virkeliggjøre idéen om krevende spill som kunne spilles på enkle maskiner, kommer til å stenge alle registrerte kontoer og all brukerdata vil slettes.

For bare et år siden ble det klart at OnLive slo seg sammen med Steam, via en tjeneste med navn CloudLift.

Dette forhindret altså ikke tjenesten å bukke under.

Solgt til Sony

Blogg-innlegget på deres offisielle nettside forklarer situasjonen, men lager også en positiv spinn på det hele. Innlegget toppes med: «en skinnende fremtid for strømmetjenester hos Sony».

Det er med blandede følelser vi anerkjenner salget av storparten av OnLives ressurser til Sony, skriver selskapet videre.

Der forklarer selskapet at de har slitt med misforståelsen at selskapet allerede gikk under i 2012, da OnLive hadde finansielle problemer.

Sony har allerede kjøpt opp OnLives tidligere største konkurrent, Gaikai i 2012, da OnLive samtidig sleit seg igjennom en rekonstruksjon av selskapet. Gaikai ble solgt for 2,2 milliarder kroner.

Sony lanserte sin nettskytjeneste PlayStation Now tidligere i år, som strømmer spill til flere forskjellige plattformer.

Flere snuser på idéen

I fjor høst heiv seg ytterligere en konkurrent seg med på markedet, ingen ringere enn «Final Fantasy»-skaperne Square Enix.

Selskapet har fått navnet Shinra Technologies, og ledes av Yoichi Wada, tidligere direktør for Square Enix. Selskapet lover spillerne tilgang til grenseløs prosesskraft.

De mener selv at de kommer til å dytte spillindustrien fremover, ifølge hjemmesiden.

Også Microsoft har ifølge ryktene snust på ideen om strømmespilling, og at de nå tester Xbox-spill rett i nettleseren. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3