Norske Martins «Uncharted»-film er sett av over 133 000

Nå har utviklerne invitert ham til studioet.

27. oktober 2014 16:46

(PressFire.no): I forrige uke slapp nordmannen og regissøren Marin Sofiedal (29) fra Lørenskog en kortfilm som hyllest til den populære spillserien «Uncharted», og i skrivende stund har over 132 000 sett den på Youtube.

Filmen, som er døpt «Uncharted: Ambushed», tar utgangspunkt i noen kjente scener fra det første spillet i serien «Uncharted: Drake’s Fortune».

Kjærlighet ved første blikk

Ifølge Sofiedal, som har studert film i Los Angeles, var valget enkelt.

– For meg var det kjærlighet ved første blikk da jeg spilte det første spillet og idéen om å gjenskape den scenen tenkte jeg på for over fire år siden, forteller han til PressFire og forklarer at fanfilmer er en god måte å få eksponering.

– Jeg fant fort ut at fanfilmer er svært populære, selvsagt på grunn av at et stort publikum allerede er etablert og sultne på ting de kan se om sine favorittfigurer.

Scenen i kortfilmen er hentet fra åpningen i det første spillet, hvor Drake er om bord i en båt og blir angrepet av pirater.

Norsk tale

Men ganske fort inn i filmen kommer det en liten overraskelse - Sofiedal har valgt å bruke den danske skuespilleren David Owe i hovedrollen som Nathan Drake og norske Caroline Glomnes Johansen i rollen som Elena Fisher.

Regissøren innrømmer at han opprinnelig ville ha filmen engelskspråklig, men sleit med å finne noen amerikanske skuespillere i Oslo som lignet på rollen Nathan Drake.

Han skal også ha lovet en kompis rollen, helt til fotografen Magnus Owe tipset om David.

– David var faktisk først villig til å forsøke både engelsk og norsk, men jeg ville at han heller skulle konsentrere seg om å være mer naturlig enn å anstrenge seg for mye om å få det til på et annet språk, forteller Sofiedal.

Fra Aker brygge til Kværnerbyen

Filmen, som var dugnadsprosjekt, tok veldig langt tid å lage ferdig. Store deler av spilt inn om bord i båten Gydalin i havnebassenget ved Aker Brygge i august 2012.

Det skal også ha vært planen å filme en scene hvor rollen Sully lander med sjøfly og møter Drake på en restaurant, men det viste segt vanskelig å få tak i sjøfly, avslører Sofiedal.

– Vi hadde en idé om å tweake litt på settingen og filme på restauranten Ya-Ya's i Oslo fordi den har en nokså kul eksotisk look.

I tillegg skal det ha vist seg vanskelig å finne en norsk skuespiller som passet i rollen som Sully og som stilte opp gratis.

Den første scenen i kortfilmen skal ha blitt spilt inn i tørkerommet i leiligheten tidligere i år, avslører Sofiedal.

– Vi okkuperte hele kjelleren en hel dag, men ingen kom ned for å spørre spørsmål. Sånn sett må man digge den norske mentaliteten om at man ikke skal bry andre.

– Her i USA er de litt for opptatt av hva andre driver med, det hadde ikke vært like enkelt her.

«Jungel»-scenen i slutten av filmen er også filmtriks.

– Den er spilt inn i Svartdalsparken rett bak Kværnerbyen, hvor jeg tror vi hadde sikkert 300 meter med strømforlengerefor å få strøm til røykmaskinen, og det gikk akkurat.

Skal besøke Naughty Dog

Kortfilmen har fått masse oppmerksomhet i både innland og utland, og nå skal regissøren får besøke skaperne av spillet han har hyllet med filmen.

Etter å ha spurt pent via Twitter, svarte til slutt Naughty Dog at han må svinge innom når han befinner seg i Los Angeles.

Tilfeldigvis befinner Sofiedal seg i Los Angeles akkurat nå, og skal nå avtale tidspunkt for å besøke det prisbelønte studioet bak blant annet «Uncharted» og «The Last of Us».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3