Sony-verdien kan stupe med 14 milliarder

Selv om PlayStation 4 er en suksess.

17. september 2014 12:49

(PressFire.no): Suksessen med PlayStation 4 er ikke nok til å trekke Sony ut av sin økonomiske klemme.

Selskapet har slitt med store, røde tall de siste årene.

De forventer nå et verdifall på hele 230 milliarder yen. Med dagens kurs tilsvarer det 13,7 millarder kroner – eller nesten nok penger til å kjøpe «Minecraft».

Dette kommer frem i en offisiell uttalelse fra Sony i dag (via Joystiq, Eurogamer).

Skylder på Xperia

Da Sonys nåværende toppsjef Kaz Hirai (bildet) tok jobben i 2012, var selskapet i en bekmørk situasjon der de meldte om tap i størrelsesorden 32 milliarder kroner.

Hirai lovet å få skipet på rett kjøl, gjennom å fokusere kraftigere på spill, digitale bilder og mobiltelefoner, og samtidig tone ned eller kutte ut de andre markedene de er involverte i.

Etter PlayStation 4-lanseringen har spillavdelingen gått veldig bra. Avdelingen meldte om 270 millioner i pluss i første kvartal i år, med en total omsetning på 16 milliarder.

Men planen har ellers ikke fungert knirkefritt. Nå er det mobilene som får skylden for at pilene atter peker nedover for moderselskapet.

Xperia-telefonene taper kampen mot Apples Iphone og Samsung Galaxy. Nyhetsbyrået Reuters foreslår at dette kan ha sammenheng med at Sonys telefoner kun er tilgjengelig hos T-mobile i USA, som bare er den fjerde største tilbyderen.

Kuttet lønn

Sony har solgt unna pc-avdelingen sin, og det har versert rykter om at de vil kutte tv-produksjonen.

Denne våren bestemte topplederne i selskapet, inkludert Kaz Hirai, at de skulle gjøre kraftige kutt i sin egen lønn, i solidaritet. 

PlayStation 4 kom ut i fjor og har konsekvent solgt bedre enn rivalen fra Microsoft, Xbox One. 

Vi skrev i sommer at PS4 i det gjeldene kvartalet solgte tre ganger så mange enheter som Xbox.

Det var riktignok før Xbox One ble lansert i en rekke nye markeder, blant annet Norge.

Hovedbilde: Ethan Miller, Afp/Scanpix.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3