Se den hardtslående debuten til «Battlefield Hardline»

Datoen avslørt i den første traileren.

6. juni 2014 11:40

(PressFire.no): Det virker som Visceral Games har tatt med seg impulser fra tv-serien «Miami Vice» og filmene signert Michael Mann.

Den første traileren fra «Battlefield Hardline» dukket opp i dag, og gir oss ikke bare et innblikk i politi-mot-røver kampene – men også lanseringsdatoen for spillet.

21. oktober kommer denne «Battlefield»-avleggeren (norsk slippdag er foreløpig ikke bekreftet).

Det føles uvant å se «Battlefield»-navnet i en slik setting. Her åpnes det jo opp for en helt annen slagmark enn vi er vant med å få når svenske DICE lager skytespillene. Tankene går fort i retning av både «Grand Theft Auto V» og «Payday»-spillene.

Krigen mot kriminalitet

Visceral Games, best kjent for «Dead Space»-serien, fant tonen med sine svenske EA-kolleger og meislet ut idéen til «Hardline» under et internt møte.

Vi begynte å snakke om hvordan vi kunne jobbe sammen og hvilke forskjellige nye veier vi kunne ta «Battlefield» og actionspill, sa Viscerals Steve Papoutis om disse samtalene han hadde med Karl-Magnus Troedsson fra DICE.

Det er snakk om en helt ny serie i «Battlefield»-serien, med bakteppe i en sjanger vi alle elsker – krigen mot kriminalitet, og kampen mellom politi og røver, fortalte Papoutis samtidig som spillet ble bekreftet i forrige uke.

Ny vri på onlinespilling

Ifølge Visceral får vi «nye tvister av fundamentet i Battlefields flerspiller». Hva dette innebærer blir trolig presentert på E3-spillmessen i neste uke.

Bortsett fra en onlinesatsning, byr også «Hardline» på en historiebit der vi får følge Nick Mendoza, en ung detektiv og eks-politi fra Miami som legger ut på en reise gjennom USA for å få hevn på noen tidligere kolleger som dolket ham i ryggen.

CVG skriver at hvert oppdrag er strukturert på samme måte som i en tv-episode. Det innebærer blant annet dramatiske cliffhangers. Visceral har også fått med skuespillere kjent fra blant annet «Justified» og «House of Cards».

En lengre demonstrasjon av «Battlefield Hardline» er allerede varslet til EAs pressekonferanse på E3-spillmessen mandag 9. juni.

DICE tar pause fra «Battlefield». De jobber for tiden med en «Star Wars: Battlefront»-oppfølger og «Mirror's Edge 2». Begge disse ble avslørt på E3 i fjor, og dukker helt sikkert opp i år også.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3