«Minecraft» hopper en konsollgenerasjon videre

PS4 og Xbox One er neste stopp i høst.

23. mai 2014 12:34

(PressFire.no): Vi vet allerede at «Minecraft» snart blir å finne på PlayStation 4 og Xbox One. Nå har det blitt konkretisert når dette skjer.

Mojangs milliardsuksess har allerede rukket å befeste seg solid på den forrige konsollgenerasjonen. Ikke bare til pc, der hele eventyret startet.

Både PS3 og Xbox 360 har allerede fått dette byggespillet, og særlig sistnevnte plattform har vist seg å bli en gullgruve. 12 millioner solgte eksemplarer på Microsoft-maskinen gir Markus «Notch» Persson og resten av selskapet en fin gevinst.

«Minecraft» kommer til PS4, Xbox One og håndholdte PlayStation Vita i august, bekreftes det nå.

Rabatt i ett år

Eier du allerede spillet på Xbox 360, får du en betydelig rabatt ved å «oppgradere» til Xbox One. Microsoft melder at både eiere av den fysiske og digitale varianten kan kjøpe spillet på Xbox One for 4.99 dollar (vanlig pris er 19.99 dollar).

Dette tilbudet varer i ett år.

Sony har ikke annonsert en lignende løsning for «Minecraft»-eiere på PS3. Men til gjengjeld får du spillet gratis til Vita om du allerede har betalt for PS3-utgaven.

Det er allerede kjent at du kan importere lagringsfilene og verdenene du allerede har skapt (fra 360 til One, og PS3 til PS4).

Mojang formidler, via Xbox Wire, at «de aller fleste nedlastingspakkene også kan overføres.»

Det er 4J Studios som tar seg av konsollvariantene av «Minecraft». Dette studioet har allerede snakket om hvordan de nye konsollene får enda større verdener. De blir ikke uendelige, men visstnok mye større enn PS3- og Xbox 360-versjonene av spillet.

Nådeløs tiårsplan

Mannen bak «Minecraft», Markus «Notch» Persson, snakket åpenhjertig ut i et Rolling Stone-intervju nettopp. Der var han personlig, og fortalte om baksiden av medaljen – men han antydet også at Mojang-selskapet ikke bare er til for å lisensiere ut stadig nye versjoner av «Minecraft».

Persson la fram en tiårsplan:

– Vi har bare ti morsomme år, og så, det siste året, kommer vi til å fortelle våre ansatte: hvis ikke vi tjener penger i år vil Mojang være dødt. Så dere vil kanskje begynne å lete etter nye jobber.

«Notch» sa også til Rolling Stone at han har begynt å programmere igjen – og føler seg produktiv. Det er godt nytt om du trodde hans kansellerte romspill «0x10c» markerte slutten på kreativiteten hans.

PlayStation Vita, PlayStation 4 og Xbox One får «Minecraft» i løpet av august.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3