Nå vet vi hvilken dag rollespillentusiastene bør glede seg til

«Dragon Age: Inquisition» har fått dato.

22. april 2014 15:53

(PressFire.no): Det har lenge vært klart at ambisiøse og lekre «Dragon Age: Inquisition» kommer en gang i løpet av høsten, men ikke nøyaktig når.

EA og Bioware er tydeligvis i det gavmilde hjørnet i dag, og slapp plutselig en flott, ny trailer, samtidig som de bekreftet at spillet kommer den 7. oktober. (Oppdatering: EA i Norden har bekreftet at spillet kommer til Norge den 9. oktober).

Mye tyder på at dette tredje spillet i serien vil rette på feilene utviklerne gjorde i spill nummer to.

Romanser og moral

Det loves en massiv, åpen verden med spesifikke økosystemer som reagerer på alt du foretar deg, det loves naturligvis en episk historie og overhaling av de fleste spillsystemene.

For eksempel kampmekanikker, som skal blande sammen elementer fra dagens moderne tredjepersons actionrollespill med tradisjonell strategitankegang, kjent fra klassiske Bioware-spill.

Vi forventer også mer involverende dialog, med mer detaljerte muligheter for romanser og moralske valg.

«»

Slipper Witcher-konkurranse

Spillet bruker den avanserte Frostbite 3-motoren til DICE, så fin grafikk er noe vi absolutt forventer, spesielt på nye spillkonsoller og PC.

«Inquisition» kommer likevel også til Xbox 360 og PS3, så det blir interessant å se hvilke kompromisser som blir gjort.

Nye «Dragon Age» kunne fått knallhard konkurranse fra «Witcher 3», som også er et svært ambisiøst sandkasse-rollespill med seriøst tematikk. Det sistnevnte spillet ble imidlertid utsatt til tidlig neste år, så Bioware får tydeligvis regjere alene denne høsten.

«Dragon Age: Inquisition» slippes til to generasjoner Xbox og PlayStation, pluss pc, den 7. oktober.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3