Sportsspillene skal bli enda sprekere

– Et større esport-fokus fremover, lover EA.

11. april 2014 13:06

(PressFire.no): De nye konsollene, Playstation 4 og Xbox One, har lagt til støtte for sosiale tjenester, strømming og vil veldig gjerne fri til esport-samfunnet.

Pc-spillerne boltrer seg i «League of Legends»-, «Dota»- eller «StarCraft II»-kamper, turneringene genererer store summer – og publikummet vokser raskt.

Den ferske sjefen for Electronic Arts, Andrew Wilson, forsikrer at de også følger denne utviklingen. Han lover økt satsning fra EA fremover når det gjelder esport.

Har overraskelser på lur

Wilson sier i et intervju med Red Bull.com at spillerne, eller de som ser slike kamper på nettet, finner hverandre «gjennom storartet, kreativ underholdning.»

 Etter å ha evaluert spillseriene våre, så jeg på en rekke av våre merkenavn som åpenbart har et esport-fokus. Vi, som et selskap, tror dette er noe som bare vil fortsette å vokse.

Vi har allerede serier tilrettelagte [for esport] i vår sportsportefølje, men vi har også andre spillserier folk kanskje ikke forbinder med typiske esport-muligheter – men som vi tror kan være slike i fremtiden. Dette er noe du vil se mer av fra oss, sier Andrew Wilson.

Ruster de opp «FIFA»?

Det er naturlig å tenke på «FIFA» som en av disse sporty seriene EA-bossen snakker om. Et av verdens mestselgende spill, som hver høst får et titalls millioner hjem, men med noen åpenbare mangler for å få esport-potensialet til å slå ut i full blomst.

En «spectator mode», for eksempel, noe balansering, serverstabilitet og problem med juksing, som EA Canada en tid har jobbet med å stagge.

Helter og skurker

Andrew Wilson blir spurt om veksten kan ende med at esport i seg selv blir som «ekte» sport – blant generasjonen der stadig flere blir profesjonelle utøvere. Det også har dukket opp flere bygg, arenaer, skreddersydd for slikt. 

Det eksisterer kanaler i andre land dedikerte til dette, så man trenger ikke være Nostradamus for å spå at dette kan skje her også (i USA). Realitetene er at spillene er fantastiske. Den grafiske graden av realisme er fenomenal.

– Historiene som kommer ut av dette [miljøet] er utrolige. Heltene og skurkene som oppstår fra lagene er fengslende å følge.

Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal klare å følge i fotsporene spillsamfunn i andre deler av verden, sier EA-sjefen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3