«PixelJunk Shooter Ultimate» skal få lavaen til å flyte

Kommer både til PlayStation 4 og Vita.

6. mars 2014 13:23

(PressFire.no): «PixelJunk»-spillene er blant de største digitale godbitene til PlayStation-konsollene.

Uansett hvilken sjanger som er din ubestridte favoritt, er sjansen stor for at du finner noe som matcher fra denne serien. For spennet er stort.

Tårnforsvar, bilbanemoro, plattformeventyr og skytespill i retrodrakt er bare noe av det Q Games har servert de siste åra.

To spill i én pakke

«PixelJunk Shooter Ultimate» blir oppgradert og havner snart på PlayStation 4 og Vita.  Dette er en samling av det første «PixelJunk Shooter» og oppfølgeren fra 2011.

Det er ikke Q Games som står bak. Jobben har gått til det lille britiske studioet Double Eleven.

I stedet for å dele opplevelsen i to biter, inkluderes begge originalspillene i én pakke. Double Eleven forteller at de også har gjort en jobb for å gi dette en ny følelse.

Det er imidlertid ikke lagt til nye nivåer, avslører utviklerne i kommentarfeltet på PlayStation-bloggen.

Innholdet er fordelt slik at du ikke kan spille brett fra «Shooter 2» før du har gjort deg ferdig med den første etappen, bekrefter Double Elevens Richard Snowdon.

Han forteller også at de for tiden undersøker muligheten for at dette blir et cross-buy-spill, altså at du kjøper det én gang - men kan spille det både på Vita og PS4.

Har justert

Spillet får oppgradert grafikk. Det kjører i 60 bilder i sekundet på PS4, bakgrunner og miljøene skal få seg et løft på grunn av oppussingen.  

I tillegg er det såkalt cross-save mellom Vita og PlayStation 4, og mulitplayerdelen gjør ikke forskjell på hvilken av disse to konsollene du og en venn bruker (cross-play).

De nye mekanikktilskuddene til «Shooter 2», som gjorde spillbarheten bedre, blir inkludert i hele «Ultimate».  

Double Eleven har i tillegg gjort noen justeringer på brukergrensesnitt og poengsystemet. Dette engelske studioet har tidligere stått bak flere porter til PlayStation-systemene, blant annet «Limbo» (Vita) og andre «PixelJunk»-titler. De var også ett av studioene som lagde «Little Big Planet Vita».

«PixelJunk Shooter Ultimate» lanseres til PlayStation 4 og PlayStation Vita til sommeren.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3