– Nedskjæringer og nytt «Need for Speed» satt på pause

Hevder utviklerne flyttes til neste «Battlefield».

3. februar 2014 11:38

(PressFire.no): I fjor omorganiserte Electronic Arts bilspillsatsningen sin under Ghost Games-paraplyen. Dette ferske studioet var delt mellom en svensk og engelsk avdeling.

Planen har vært å plassere Ghost i førersetet med et langsiktig perspektiv for «Need for Speed». Det understreket en av sjefene i dette spillstudioet, Craig Sullivan, overfor PressFire i fjor høst.

Nå kan det ha oppstått skjær i sjøen for den engelske delen av Ghost. Et nytt og uannonsert «Need for Speed»-spill skal ha blitt parkert.

«Battlefield» med politi-tema

Polygon har snakket med «flere kilder» som bekrefter disse opplysningene overfor spillnettsiden. Ghost har permittert eller sagt opp flere utviklere i løpet av forrige uke, påstås det. Fremtiden til dette berørte «NfS»-prosjektet er dermed uviss.

Flere av disse utviklerne skal ha fått tilbud om å jobbe med en tittel fra Visceral Games. Et nytt «Battlefield»-spill – med politi-tema – som har kodenavnet «Havana».

Det er første gang vi hører snakk om et slikt «Battlefield»-prosjekt. «Havana» kommer ut senere i år, hevder Polygons kilder.

I så fall legger EA opp til en arbeidsfordeling som minner om den Activision har til «Call of Duty». Infinity Wards og Treyarch har de siste åra alternert – men også Sledgehammer («Modern Warfare 3») har bidratt til å gi avlastning, og få ut et nytt «Call of Duty» hver høst.

Årlige «Battlefield»-spill?

Etter å ha satt «Medal of Honor»-serien på pause, er det ikke overraskende med en økt «Battlefield»-satsning.

Electronic Arts har tidligere snakket om utfordringene som er involvert med noe slikt. Økonomisjefen i EA, Blake Jorgensen, malte ut hva slags organisering som må ligge i bunn hvis de velger å gå i den retningen.

- Utfordringene er at du trolig er nødt til å gjøre jobben hos to ulike studioer, for dette er vanskelig, sa han under en konferanse som Seeking Alpha rapporterte fra i november i fjor.

Bekrefter omstruktureringen

Polygon spekulerer i at dette i praksis parkerer ett av flere prosjekter de har jobbet med – og at den svenske delen av Ghost nå får hovedansvaret.

«Need for Speed» trenger altså ikke å være i faresonen. Én kilde forteller Polygon at Gøteborg-studioet får større innflytelse i fortsettelsen.

Nedskjæringene i England rammer trolig dem som hoppet over fra Criterion («Burnout») i en overgangsfase. Criterion lagde to «Need for Speed»-spill før Ghost overtok stafettpinnen.

To av grunnleggerne i Criterion avsluttet sitt mangeårige samarbeid med EA og startet eget studio nylig, mens et titalls mennesker fortsetter å jobbe med et nytt spill under ledelse av Matt Webster.

EA kommenterer ikke disse ryktene spesifikt, men bekrefter i en uttalelse til Polygon at «de er inne i en konsultasjonsfase når det gjelder enkelte stillinger ved Ghost Games i England».   

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3