Problemer med PlayStation Network?

Bølgen med europeiske PS4-spillere skaper hodebry.

30. november 2013 12:32

(PressFire.no): I går fikk de første spillerne sine maskiner i Norge, da PlayStation 4 ble sluppet på det europeiske markedet.

Selv om det ikke var nok maskiner her hjemme til å dekke behovet, ble det likevel problemer for Sonys nettjeneste PlayStation Network, som ikke taklet presset under alle de nye europeiske brukerne.

Får ikke løse inn spillkuponger

Spillere verden over opplever dermed problemer med å logge seg inn, med å aktivere PlayStation Plus og problemer med å aktivere spillkoder - noe som har resultert i skuffede spillere som ikke får akkurat den første spilldagen de forventet seg.

I tillegg er det store problemer med nettverksforsinkelser, som setter nok en demper på gleden for de som faktisk får kommet seg inn.  

- På grunn av stort press på PSN, vil noen brukere oppleve nettverksforsinkelser. Vi er klar over problemet og jobber med å løse det så fort som mulig, skriver Sony.

Sony har midlertidig valgt å slå av funksjonen for å løse inn spillkuponger inntil problemene er løst.

Redeem Voucher-funksjonen på PSN har blitt suspendert inntil videre mens nettverksproblemene er under granskning. Dette betyr dessverre at produktkuponger, PlayStation Plus-kuponger, PS3-PS4 oppgraderingskuponger og alle andre typer av vouchers for digitale tjenester ikke går å løse inn til problemene er fikset, skriver Sony.

Forventet press

Noen fuksjoner hadde Sony på forhånd slått av før lanseringsdagen for å sikre seg en positiv onlineopplevelse.

Disse funksjonene var mindre viktige, slik som Whats New, og Content Information-skjermen, der dine venners aktivitet dukker opp.

- Etter den suksessfulle lanseringen til PS4 i Nord-Amerika den 15. november, har vi sett en tilstrømning av spillere til PSN uten sidestykke, sa Sony før lansering.

- Når vi lanserer i Europa fredag, forventer vi igjen rekordsalg og et rekordstort antall mennesker som logger inn på PSN på samme tid.           

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3