Nytt «Deus Ex» på gang – til nestegenerasjonskonsollene og pc

- Skal servere en dyp konspirasjon.

3. oktober 2013 10:09

(PressFire.no): De samme folka som sto bak solide «Deus Ex: Human Revolution» (2011) har nå bekreftet at de jobber med et helt nytt spill i denne serien.

«Deus Ex: Universe» er ikke nødvendigvis bare navnet på ett produkt. Eidos Montreal-sjef David Anfossi beskriver det hele som «en ekspanderende og påkoblet spillverden bygd på tvers av en generasjon av kjernespill».

I kjernen av opplevelsen skal det meisles ut én stor, mørk konspirasjon som skal fenge i flere år fremover, og på ulike plattformer, lover spillutviklerne.

- Dypere og rikere enn før

- Det er en forpliktelse fra vår side å lage meningsfullt innhold som utvider denne serien på mer jevnlig basis, og vi skal servere en dyp konspirasjon som vil spres over flere tilkoblede «Deus Ex»-spill – vi skaper en dypere og rikere opplevelse enn vi har gjort før, utbasunerer David Anfossi på den offisielle Eidos-nettsiden.

«Deus Ex: Universe» vil bestå av pc- og konsollspill, men i tillegg også «Deus Ex»-spill og opplevelser på andre plattformer, slik som nettbrett, smarttelefoner, bøker, tegneserier og mer.

Klasseskille

Samtidig avslører Anfossi at de allerede er godt i gang med å lage det første «Universe»-spillet, det som er myntet på PlayStation 4, Xbox One og pc. Dette sparker i gang strategien fra Eidos om å lage en multimedial «Deus Ex»-opplevelse.

Eidos Montreal-gjengen, som nå formelt har begynt å snakke ut om det nye «Universe-spillet», har også lagt ut det første bildet fra spillet – en skisse av det konseptuelle slaget.

- Dette representerer en «ghetto-by», bygd for å holde ulike klasser adskilt, sier David Anfossi om dette bildet.

- Folka som tilhører denne segregerte klassen har omformet sitt miljø, nostalgisk, for å minnes idealet av Cyber Renassance. Denne mørke og dystopiske visjonen, setter tonen for fremtidens «Deus Ex», forteller Anfossi.

- Skal bli «Blade Runner»

Spesialagent Adam Jensen skal ta opp kampen med selveste «Blade Runner», håper produsentene og CBS som i fjor sikret seg rettighetene til å lage film av «Deus Ex: Human Revolution».  Disse planene lever fortsatt, kunne manusforfatter Robert Cargill bekrefte under Comic Con i Seattle i forrige måned.

- De gav oss stor frihet med fortellingen. De vil at denne filmen skal bli «Blade Runner» og vi vil at denne filmen skal bli «Blade Runner», sa Cargill på Comic Con

«Deus Ex: Human Revolution - Director’s Cut Edition» er nå bekreftet til 25. oktober. I denne spesialutgaven introduserer Eidos blant annet flere nye funksjoner som lener seg på ekstraskjermer – som Wii Us gamepad, PlayStation Vita (til PS3-versjonen) og SmartGlass (Xbox 360).

Second screen-fascinasjonen er ikke tilfeldig. Eidos-sjef Anfossi avslører at folka hans har jobbet med idéer, både til Director’s Cut-versjonen og fremtidige prosjekter, og han sier rett ut at dette også vil bli viktig til de nye «Deus Ex»-spillene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3