Sikkerhetsselskapet Pinkerton vil ha royalties for «Red Dead Redemtion 2»

Take-Two saksøker tilbake.

15. januar 2019 12:54

(PressFire.no): Det er etter at sikkerhetsselskapet Pinkerton sendte inn et juridisk krav mot «Red Dead Redemtion 2» for bruken av de historiske personlighetene Andrew Milton og Edgar Ross i spillet at Take-Two svarer med samme mynt.

Take-Two går til motsøksmål for såkalt fair use – retten til å omtale eller kritisere – gjerne brukt i juridisk forsvar tilknyttet ytringsfrihet i kulturprodukter, skriver blant annet The Verge.

Pinkerton, som eies av Securitas, la inn kravet i desember og berømmet spillskaperne for sin «lidenskap» for Pinkerton, men anklaget dem samtidig for å utnytte og å gi et inntrykk av at spillet ble laget i samarbeid med Pinkerton.

I kravet vil de ha enten en enkelt betaling for bruken av Pinkerton-selskapet i spillet, eller løpende royalties.

Take-Two argumenterer imidlertid med at spillet er et beskyttet av ytringsfriheten. De påpeker videre at Pinkerton National Detective Agency er godt dekket i et stort utvalg western-fiksjon.

De anklager i motsøksmålet Pinkerton for å prøve å kapitalisere på suksessen til «Red Dead Redemption 2».

Videre mener de at et slikt krav vil ha enorm effekt på tv, film, bøker og spill om det tas til følge og mener at man «ikke kan bruke åndsverkloven for å eie fortiden».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3