Nå kommer «PlayStation Mini»

Bekrefter «Final Fantasy VII», «Tekken 3», «R4 Ridge Racer Type 4», «Jumping Flash!» og «Wild Arms».

19. september 2018 08:41

(PressFIre.no): Mange har nok ventet på denne annonseringen og nå kommer den – en bitteliten PlayStation fylt med 20 PlayStation-klassikere er på vei til julesalget.

Nintendo har hatt enorm suksess med sine miniversjoner av NES og Super Nintendo, mens også Atari og Sega har prøvd. Nå er det Sony sin tur.

3. desember kommer den vesle saken og blir rundt halvparten så stor som originalen fra 1994 (1995 i Europa). Den vil også koste rundt 90 euro – noe vi tipper betyr rundt tusenlappen til 1500 kroner i norske butikker.

Kun fem spill foreløpig bekreftet

Den vil inneholde 20 klassikere fra PlayStation-perioden, men foreløpig avslører Sony kun «Final Fantasy VII», «Tekken 3», «R4 Ridge Racer Type 4», «Jumping Flash!» og «Wild Arms».

De resterende 15 spillene vil bli avslørt senere, og det er mange å ta av. .

Konsollen kommer også med to gjenskapte håndkontrollere av den eldre typen uten analogstikker, noe som er triste nyheter for racing-spillene.

Kontrollerne plugges i konsollen via vanlig USB-plugg og på baksiden finner vi også HDMI til tv, samt USB-mini for strøm.

Emulert, uten intern oppskalering

Ellers vil konsollen levere emulerte PlayStation-spill, med virtuelt minnekort for lagring av progresjon.

Det virker heller ikke å være noen form for intern oppskalering eller forbedring av spillene, skal vi tolke ordlyden fra Sony.

Konsollen får navnet PlayStation Classic.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3