(PressFire.no): Det var for en drøy uke siden at forbruker- og konkurransetilsynet i USA, FTC, truet elektronikkgigantene Sony, Microsoft, Nintendo, Hyundai, HTC og Asus med søksmål grunnet sin praksis rundt garanti.

Det var de typiske klistremerkene som truer med å kansellere garantien om de blir fjernet tilsynet mente var lovstridig, og ga selskapene en frist på tretti dager på å endre brukervilkårene sine.

Nå har Sony endret sine brukervilkår for PlayStation 4, PlayStation VR, PlayStation 3 og PlayStation Vita for USA og Canada.

Det er på to punkter Sony har endret på brukervilkårene, hvor den ene er knyttet il bruken av tredjeparts ekstrautstyr. Før het det at garantien frafaller om det ble brukt tredjeparts utstyr, mens det nå heter at den frafaller om tredjeparts utstyr har forårsaket skade.

Nå godtar Sony også at man selv eller andre kan åpne produktet uten at garantien frafaller, men påpeker at garantien frafaller skade som har blitt forårsaket av åpning eller skade som har blitt gjort av andre enn Sony sine egne ansatte eller autoriserte verksteder av selskapet.

I Norge er ikke kravet fra klistremerket lovstridig, men det norske Forbrukerrådet følger med på utviklingen i USA.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer