PS4 har solgt 67,5 millioner, og Sony øker også prognosene

Spill går best hos mediegiganten.

1. november 2017 11:22
«Foill tank, ja»

(PressFire.no): Sony har lagt ut sine finanstall for de siste tre månedene, og med det fikk vi en pekepinn på hvordan konsollsalget går.

Spillavdelingen til Sony er faktisk den som tjener mest i hele konsernet for tiden, med 31,2 milliarder i omsetning forrige kvartal (juli-september). Av dette hadde avdelingen et overskudd på 3,9 milliarder kroner.

Så langt i finansåret (som startet i april) har avdelingen hatt 56 milliarder i omsetning og et overskudd på 5,2 milliarder.

Sony peker mot at dette skyldes økt spillsalg til, og mer salg av, PlayStation 4. Ifølge tallene har de nå shipped 67,5 millioner konsoller, og planlegger å ha sendt ut 79 millioner innen 31. mars neste år.

De øker dermed prognosene med én million mer enn de sa i august.

Det betyr at de skal sende ut 19 millioner konsoller i løpet av finansåret 2017. Til sammenligning ble det sendt ut 20 millioner i 2016.

Uansett, Sony som helhet går svært bra for tiden. Selskapet har så langt i år en bunnlinje på over 26 milliarder kroner. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3