PlayStation betalte for at politiet i Lincolnshire skulle trene på banekjøring med «Gran Turismo Sport»

16. oktober 2017 13:56

(PressFire.no): Det er blant annet BBC som rapporterer om hvordan politiet i Lincolnshire i Storbritannia har brukt det nye «Gran Turismo»-spillet for å bli bedre på politijakt i høy hastighet.

Som en del av et opplegg fra Sony og Playstation har fire betjenter, som beskrives som spesialister, har tatt turen til den legendariske Silverstone-banen i Northamptonshire for å bli bedre sjåfører.

Der har de først fått prøve seg på en runde med patruljebil av typen BMW, før de i ettertid har øvde på samme banen i spillet.

Målet har vært å forbedre rundetiden etter trening i spillet, hvor enkelte av sjåførene skal ha klart å redusere rundetiden sin og forbedre stabilitet i kjøringen.

Assisterende politisjef Shaun West forteller at betjentene har møtt eksperter for å se på «alternative muligheter for å utvikle eksisterende treningsmetoder».

- Hvis «Gran Turismo» kan hjelpe med å trene konkurransesjåfører i verdensklasse, var vi interessert i å utforske om det kunne tilby noe til våre betjenter for å utvide hvordan vi tenker på å videreutvikle og oppdatere treningsmetodene.

Videre påpekes det at de ikke har erstattet tradisjonell kjøretrening.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3