Tidligere Naughty Dog-ansatt: - Jeg ble seksuelt trakassert

PlayStation: - Vi finner ingen bevis for å ha mottatt en anklage.

16. oktober 2017 12:27

(PressFire.no): I kjølvannet av seksuell trakasseringssaken rundt Harvey Weinstein legger den tidligere ansatte i Naughty Dog, David Ballard, nå ut en lignende anklage mot sin tidligere arbeidsgiver.

- Fikk tilbud for å holde kjeft

- Jobbmiljøet mitt ble ekstremt anstrengt (toxic) etterpå, skriver han og fortsetter.

- I februar 2016 hadde jeg et mentalt sammenbrudd på jobb og Sony PlayStations HR-avdeling ble involvert. Da jeg fortalte dem om trakasseringen avsluttet de samtalen og sparket meg den neste dagen. De fortalte at selskapet beveger seg i en annen retning og at de ikke lenger hadde behov for meg.

Videre skal de ifølge Ballard ha prøvd å betale ham 20 000 dollar (rundt 156 000 kroner med dagens kurs) for at han skulle legge saken død.

- Jeg signerte ikke. Jeg har vært uten arbeid i 17 måneder.

Når jobbintervjuer spør ham om hvorfor han forlot Naughty Dog, forteller han at han var utbrent fordi han «skammer seg over å ikke ha kommet til roten av trakasseringen».

Ballard skriver videre at han skal ha fått mot av de som har stått fram i tv- og filmbransjen den siste tiden.

- Vi finner ingen bevis for å ha mottatt anklagen

En representant fra PlayStation sier i en uttalelse at de har fått med seg anklagen fra Ballard i sosiale medier.

- Vi har ikke funnet noen bevis for at vi har mottatt noen anklager fra Mr. Ballard og at han på noen måte har vært trakassert hos Naughty Dog eller Sony Interactive Entertainment.

- Trakassering og uanstendig oppførsel har ikke noe å gjøre i Naughty Dog og Sony Interactive Entertainment. Vi har tatt og vil alltid ta rapporter om seksuell trakassering og andre problemer på arbeidsplassen veldig alvorlig.

- Vi verdsetter hver eneste person som jobber hos Naughty Dog og Sony Interactive Entertainment. Det er ytterst viktig at vi holder et trygt, produktivt arbeidsmiljø som tillater oss å kanalisere vår delte lidenskap for å lage spill.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3