Norske Phenom tok «Street Fighter»-sølv i småkontroversiell ELEAGUE-finale

Phenomenalt.

29. mai 2017 13:35

(PressFire.no): Norske «Street Fighter V»-spilleren Arman «Phenom» Hanjani gikk lengre enn noen hadde drømt om i prestisjeturneringen ELEAGUE i helga.

Nordmannen kom på en sensasjonell andreplass etter å ha spilt seg helt inn til hovedfinalen – som ikke ble uten dramatikk.

Etter å ha storspilt i gruppespillet, hvor han kom ut på førsteplass, gikk Phenom (som primært spiller Necalli) inn til finalerundene på vinnersiden av dobbelteliminerings-oppsettet.

Victor «Punk» Woodley vant.

Storspill

Der møtte han først japanske Keita «Fuudo» Ai, den kanskje aller beste R. Mika-spilleren, som kom på andreplass under fjorårets EVO.

Han ble feid av banen 3-0, og japaneren tok bare én runde av syv i det som ble en total overkjøring.

Så sto amerikanse Victor «Punk» Woodley for tur, mannen som leder Capcom Pro Tour-en så langt. Karin-spilleren vant første kamp, men etter det skrudde Phenom opp gassen – tre seire på rad gjorde at han avanserte rett inn i hovedfinalen fra vinnersiden.

Han virket ustoppelig, men amerikaneren kom tilbake. På tapersiden slo også han Fuudo, som da endte opp på tredjeplass, og var med det klar for revansje mot nordmannen i finalen.

Øyeblikket der finalen ble avgjort.
Øyeblikket der finalen ble avgjort.

Litt rar finale

Takket være et litt uvanlig turneringsoppsettet ble Phenom tildelt ett poeng fra start av, i en finale hvor det var førstemann til fire poeng – helt annerledes en resten av turneringen, som ble spilt best-av-fem.

Det var en langt mer opplagt Punk som stilte til finalen enn i forrige møte, og selv med et ekstra poeng ble det for hardt.

Punk raste opp i en 2-1-ledelse, før Phenom responderte og kom seg tilbake til 2-2. Punk svarte på tiltale, og tok den neste runden.

Etter en avgjørende feil av nordmannen på stillingen 3-2 til Punk, hvor Phenom bommet helt på en forholdsvis «vanlig» combo, var det hele over. Hadde den truffet, ville han ha utlignet til 3-3, men istedet kontret amerikaneren med sin egen combo og avgjorde kampen.

Burde det vært en kamp til?

På nettet har finalen blitt litt kontroversiell, siden Phenom tapte uten å spille en ny kamp.

En dobbelelimineringsturnering skal i teorien bety at alle får en ekstra sjanse – taper du en kamp, flyttes du ned på taperdelen, og taper du igjen er du ute.

Slik fungerer det i de aller fleste e-sport-turneringer, og også ELEAGUE var lagt opp slik. Men i stedet for at turneringen fulgte oppsettet hele veien inn, var hovedfinalen annerledes. Det mener folk ga Phenom en handicap der.

Vanligvis vil det å komme inn fra vinnersiden bety at du kan tape finalen, og så spille den på nytt (en såkalt reset). Det henger på greip med at alle andre allerede har fått en ekstra sjanse – så da må også finalespilleren som enda ikke har tapt, ha muligheten til det.

- Med en sånn finale gikk turneringen fra å være den beste, til en middelmådig, skrives det på Facebook-gruppa for det norske slåssespillmiljøet.

Flere på Reddit mener at Phenom ikke fikk samme muligheter for et comeback som andre; Punk hadde fått muligheten til å analysere sitt tidligere tap for Phenom, og kunne dermed «rette» på det han hadde gjort galt der.

Men selv om ELEAGUE kanskje ikke forklarte det særlig godt for seerne at det var slik oppsettet skulle være, visste spillerne selv alltid at det var slik – reglene var satt for mange måneder siden.

Og sånn uansett turneringsoppsett: Det er ingen tvil om at plasseringen til Phenom er utrolig sterk og en enorm prestasjon.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3