(PressFire.no): Viking sliter riktignok i Eliteserien for dagen, der de etter syv serierunder ligger klubben helt sist – med bare fire poeng av 21 mulige.

Men i den virtuelle verdenen satses det, for klubben annonserte nylig at de har signert Alexander «Sledne» Helle Sivertsen (15) for å være klubbens offisielle «FIFA»-spiller.

De blir dermed den første norske fotballklubben som beveger seg inn på e-sport-feltet, og føyer seg inn i reggen av andre klubber med lignende tiltak, som Manchester City, West Ham, Paris Saint-Germain og FC København.

 

Viking-sjef Eirik W. Henningsen ønsker
å engasjere yngre Viking-fans.
(Foto: Viking Fotball)

Vil nå ut til flere

Daglig leder i Viking, Eirik W. Henningsen, sier klubben har som ambisjon å nå ut til et større publikum, og spesifikt barn og unge.

Helle Sivertsen vil være tilstede under Fanzone-området før hjemmekampene, slik at andre kan utfordre ham i «FIFA». Fanzone-prosjektet er et nytt initiativ fra Norsk Toppfotball, hvor klubbene setter opp en rekke aktiviteter for fans før kampstart.

– Vi tror at denne satsningen vil skape oppmerksomhet og engasjement blant målgruppen, og er derfor veldig glade for at vi har signert Alexander. Det er selvfølgelig ingen økonomiske forpliktelser knyttet til avtalen, sier han i en pressemelding.

 

Samme praksis som for fotballspillerne

På spørsmål om hva han mener med «ingen økonomiske forpliktelser» utdyper Henningsen at dette er samme praksis som for deres ordinære fotballspillere før de blir tatt opp i a-lagstroppen.

De får ikke lønn, men tilbys en god treningsarena, utstyr og lignende.

- I likhet med dem skal vi også ta godt vare på Alexander, sier Henningsen til PressFire.

Det var Helle Sivertsen selv som opprettet kontakten med klubben med et ønske om å bli deres første e-sport-spiller. Henningsen sier klubben skal finne gode løsninger når han blir gammel nok til å delta i større nasjonale og internasjonale turneringer (de fleste krever at deltakerne er 16 år).

Men inntil da ser Viking-sjefen i første omgang for seg lokale aktiviteter knyttet til «FIFA»-spilleren. Tidligere har klubben også arrangert e-sport-turneringer i VIP-området på stadion, og klubben sier de kommer til å kikke etter flere e-sport-utøvere fremover.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer