Prøver å profittere på «FUT»-kort etter alvorlig hodeskade i helga

Ryan Mason operert i går.

23. januar 2017 13:13
Her smeller det.

(PressFire.no): I helgas kamp mellom Chelsea og Hull City i Premier League skjedde det en stygg ulykke på banen.

Hulls midtbanespillet Ryan Mason og Chelseas forsvarsspillet Gary Cahill gikk opp i en duell på en Chelsea-corner, og slo hodene stygt sammen. De som så kampen på tv kunne klart og tydelig høre et skikkelig smell, og begge spillerne gikk rett i bakken.

Kampen ble stoppet i ti minutter mens spillerne fikk behandling. Cahill, som fikk smellen i pannebrasken, greide å fortsette, mens Mason var mindre heldig. Han fikk hele trøkken i tinningsområdet, og måtte ut på båre.

Etter hvert ble det klart at det var mer alvorlig enn en hjernerystelse, der Hull-spilleren ble operert for kraniebrudd og hjerneblødning kort tid etter kampslutt. Først ble det rapportert om at han svevde mellom liv og død, men klubben meldte i går kveld om at tilstanden hans nå er stabil.

Tjener virtuelle penger på skaden

I etterkant av skaden har det blitt en liten storm i sosiale medier, etter at det viser seg at folk har begynt å kjøpe spillerkortet til Mason på «FIFA» sin spillmodus «Ultimate Team» og prøve å profittere på skaden hans.

Denne modusen lar deg samle virtuelle fotballkort og spille med samlingen din. Spillerne kan du enten vinne, eller kjøpe på auksjoner. Dette er blitt den mest populære modusen i spillet, skal vi tro EA.

Mason er ikke et veldig etterlengtet kort, sånn til vanlig, men nå har folk kjøpt opp nesten alle kortene av han, og prøver å selge de videre for en svært mye høyere pris, takket være skaden og de tidlige rapportene om at det kunne være livstruende.

Fra å koste 400 coins, går nå kortene for over det tidobbelte.

Om Mason hadde dødd av skadene, ville trolig korthaiene skrudd opp prisen ytterligere.

Det er virtuelle mynter det er snakk om, men som vi har skrevet om tidligere er det et stort marked for salg, betting og gambling av disse rundt om i verden. Gjennom svartebørser har myntene en reell pengeverdi.

For å gi en pekepinn på hvor mye penger det hele er verd, så skrev vi i fjor om svindlere som «ranet» EA for «FUT»-mynter til en verdi av 137 millioner kroner.

Skjedd tidligere også

Denne formen for prisfiksing er dessverre noe som også tidligere har skjedd i «FUT»-miljøet.

Da den tidligere Birmingham-spilleren Christian Benitez segnet om med hjertetrøbbel og døde på fotballbanen under en kamp for El Jaish i 2013, gjorde «FUT»-spillere det samme.

Kortet hans i spillet ble dermed kjøpt opp i store kvanta, og lagt rett ut igjen med prisene skrudd drastisk opp.

Også da fotballaget Chapecoense ble tilnærmet utryddet i flystyrten i fjor, forsøkte «FUT»-spillere å kjøpe opp kortene til spillerne og selge de dyrt. Den gangen satte EA en slags stopper for det ved å gi alle gratis emblemer og drakter fra laget.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3