Sony nekter Bethesda å ha mods i «Skyrim» og «Fallout» på PS4

Utvikleren er ikke happy.

9. september 2016 17:44

(PressFire.no): Da den oppdaterte utgaven av «Skyrim» ble vist fram under årets E3 var det mange som jublet høyt.

Ikke bare var spillet betraktelig penere, der utvikler Bethesda hadde pusset på det aller meste, men det skulle også endelig komme støtte for brukerskapte modifikasjoner.

På pc er slike mods allerede et must, og planen var at de fleste av disse skulle bli tilgjengelige også for konsollpublikumet.

Slik blir det altså ikke, dersom du eier en PlayStation 4.

Xbox One-spillerne kan fortsatt se frem til å legge til mods i både «Skyrim» (og fortsette med det i «Fallout 4»), men i en oppdatering i dag sier Bethesda at Sony har satt ned foten for brukerskapt innhold på sin konsoll.

De høres ikke veldig happy ut:

- Etter månedsvis med diskusjoner med Sony, beklager vi å måtte si at, selv om vi lenge har vært klar til å tilby mod-støtte på PlayStation 4, så har Sony informert oss om at de ikke kan godkjenne brukerskapte mods på den måten de burde fungere: At spillerne kan gjøre hva de vil med «Fallout 4» og «Skyrim: Special Edition».

Bethesda sier at de er anser dette som et viktig initiativ, og at de håper de kan finne noen andre måter å omgå restriksjonene på, men at det inntil videre ikke vil komme mod-støtte på PS4 med mindre Sony snur.

- Som deg, så er vi skuffet over Sonys avgjørelse etter all den tiden og ressursene vi har brukt på dette prosjektet, skriver utviklerne.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3