PlayStation 4 får ...mapper!

Menysystemene får totaloverhaling.

15. august 2016 21:55
Mapper!

(PressFire.no): Det er snart dags for nok en PlayStation 4-oppdatering. Systemversjon 4.00 kommer senere i år, og i hovedsak dreier det seg om en opprensing av brukergrensesnittet.

En ny brukerprofilside får ikke dongerien til å stramme seg, akkurat – men internettet røsker seg kollektivt i reddiken over at MAPPER! omsider kommer til PlayStation 4.

Endelig, vil nok noen si, mens andre kanskje klør seg på puddingen over at det har tatt lang tid. Å skulle navigere en velfylt PS4-disk er som å prøve å finne håret i høystakken i dag, så denne endringen vil nok være kjærkommen for mange.

En annen endring er en kjappmeny som dukker opp når du knipser på Home-knappen. I dag slenges du helt ut til systemmenyen, mens det nå bare vil åpne seg en egen liten meny over spillskjermen.

Ikke helt ulikt slik det ble gjort på den gamle Xbox 360en (etter nedsablingen av de ypperlige blade-menyene), eller slik det er på Wii U.

Også delingsmenyen, den som benåder skuet ditt når du trykker på Share-knasten på PS4-kontrolleren, skal jekkes opp. Denne skal også bare bli presentert i vindusform fremover, og det skal være litt lettere å skjønne hva som skjer.

Du skal også kunne laste opp fjorten ganger så lange snutter til Twitter. Før var det ti, nå blir det 140 sekunder – en grei oppgradering for de som bruker funksjonen.

Noen små grafiske oppdateringer til fremstillingen av trofeene kommer også, der sjeldne trofeer får en liten trekant rundt seg. Sist, og faktisk minst, så får vi nå muligheten til å se trofeene selv uten å være online. Kunne man ikke det før, altså?

På bloggen til Sony kan du lese mer om forandringene.

De nye menyene går inn i en betatest-fase allerede nå i morgen for enkelte heldig utkårede Messiaser, med en utrulling senere i år. Vi tipper på høsten en gang.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3