PlayStation skilles ut i eget selskap og samles i USA

Skal øke trøkket på PS4, Playstation VR og Vue.

26. januar 2016 13:22

(PressFire.no): Sony kunngjør nå at de skiller ut avdelingene PlayStation Computer Entertainment og PlayStation Network Entertainment og samler dem under ett selskap døpt Sony Interactive Entertainment.

Det nye selskapet samles også under samme tak i San Mateo i California, USA.

PlayStation VR.

– For å bedre respondere til behov

Ifølge pressemeldingen kommer dette for «å bedre kunne respondere til konsumentenes behov i et digitalt marked som konstant utvikler seg».

I tillegg skal målet være å utvide brukerengasjement, øke omsetning per bruker og hente ekstra inntekter utenfor kjernevirksomheten.

Dette kommer i etterkant av at Kaz Hirai i 2013 forsvarte å beholde all virksomhet i ett og samme selskap, etter at investor-mogulen Daniel Loeb anbefalte Sony å skille ut deler av selskapet.

Den nye sentraliseringen betyr også at all utvikling og videreutvikling av spillkonsoller fra nå av vil sentreres rundt det nye hovedkvarteret i USA – hvor Sony tradisjonelt har utviklet konsollene, tjenester og nærliggende arkitektur i hjemlandet Japan.

Selskapet kommer til å bli ledet av Shawn Layden, som allerede ledet det amerikanske PlayStation-kontoret. Han skriver i en blogg at de nå kommer til å øke trøkket på PlayStation 4, PlayStation VR, World Wide Studios og videotjenesten PlayStation Vue.

Størst i vesten

De senere årene har det vært i vesten PlayStation har gjort det best – PlayStation 4 sliter med å få skikkelig fotfeste i Japan. Hjemlandet er svært orientert rundt håndholdte konsoller og kun 2,2 millioner av de rundt 36 millioner solgte Playstation 4-konsollene er solgt i Japan.

Faktisk må PlayStation 4 foreløpig se seg slått av fiaskoen Wii U, som har solgt over 3 millioner maskiner siden lansering på hjemøya. Det riktignok med lengre tid på markedet enn konkurrentene.

Kaz og Yoshida fremdeles med

For ordens skyld sitter både Kaz Hirai og Kenichiro Yoshida i styret til det nye selskapet og Shuhei Yoshida vil fremdeles ha samme tittel, men rapporterer til Shawn Layden. Det avslører Yoshida på Twitter.

Hva dette betyr for Sony som selskap er usikkert – i fjor var det i stor grad spillavdelingene til elektronikkgiganten som reddet regnskapet – i oktober ble det også klart at PlayStation nå også står for den største omsetningen i hele selskapet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3