«The Witness» får ikke VR-støtte på PlayStation 4

Men å kikke seg rundt i en virtuell verden på pc er ikke ute av bildet.

25. januar 2016 15:57

(PressFire.no): I morgen kommer det etterlengtede «The Witness» fra «Braid»-utvikler Jonathan Blow.

Spillet har vært i utvikling i rundt syv år nå, og ble først vist frem sammen med PlayStation 4 i februar 2013.

I motsetning til hans forrige spill, er det ikke bare Blow som har jobbet på dette, men et mindre team av utviklere.

Spillet kommer både til pc og PlayStation 4, og iDigitalTimes.com skrev i helga om at den førstnevnte versjonen kanskje også vil få støtte for VR-briller en gang i fremtiden.

Ikke PSVR

Støtten vil ikke være der ved lansering, men vil i så fall bli lagt til senere.

Det betyr derimot ikke at håpefulle PlayStation VR-kjøpere vil få samme mulighet, ifølge Blow.

– Det kommer ikke på PSVR, ganske enkelt fordi vi måtte ha designet spillet rundt det helt fra starten av, sier utvikleren til nettsiden.

– Vi startet på utviklingen av dette spillet lenge før PlayStation VR var et konsept. Vi vil kanskje få støtte for pc-baserte headset fordi det er letter å legge til i etterkant.

For kravstort

Kommentarene til Blow henger sannsynligvis sammen med de heller heftige kravene virtuell virkelighet stiller til maskinvare og optimalisering.

Sony selv insisterer på at utviklere greier minst 90 bilder i sekundet for spill som skal kjøres med deres VR-briller, men anbefaler hele 120 for den beste opplevelsen.

Legg så til litt ekstra maskinkraft for å tegne verdenen til hvert øye pluss enda litt ekstra for ting som sporing av hode og kontrollere, og vips så er det sannsynligvis ikke nok konsollkraft å hente.

 Spillet er heller ikke designet for VR, legger Blow til.

Jeg tror de beste VR-opplevelsene er de som faktisk blir designet for det. Men det sagt, så synes jeg «The Witness» er en skikkelig fin verden å tusle rundt i, så jeg tror folk vil like det.

PressFire kommer tilbake med en anmeldelse av «The Witness» om ikke lenge.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3