Nå blir PS4 kraftigere

Sony åpner for mer kraft.

30. november 2015 14:32

(PressFire.no): I den siste versjonen av utviklerverktøyet til PlayStation 4 har Sony plutselig åpnet for bruk av den syvende kjernen i konsollens prosessor.

Dette betyr at spillene som utvikles får mer kraft til rådighet.

Blir kommende «Uncharted 4» et av
spillene som drar nytte av den nye kraften?

Syv av åtte

Tidligere har bare seks av de åtte kjernene i prosessoren vært tilgjengelig for spillutviklere mens de to resterende har vært forbeholdt operativsystemet.

Tidligere i år åpnet konkurrenten Xbox One den syvende kjernen i sin prosessor for bedre kunne holde følge med den i utgangspunktet kraftigere PlayStation 4-konsollen.

Xbox One droppet i for også kravet om å ha bevegelsessensoren Kinect, og frigjorde derfor også rundt ti prosent av maskinkraften.

For tidlig å se effekt

Det er foreløpig usikkert hvilken effekt den ekstra kjernen vil utviklerne vil si for PlayStation 4-spill, men på papiret skal det i det minste komme spillene til gode.

Kjernen skal ha blitt låst opp for utviklerverktøyet i november, så det er også for tidlig å si hvilke spill som kommer til å dra nytte av den. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3