Nissan har brukt seks måneder på å gjøre en bil om til en PS4-kontroller

Fotball med gasspedal og vindusviskere.

18. november 2015 21:18

(PressFire.no): Bilprodusenten Nissan, Sony og Konami har samarbeidet om å gjøre om en Nissan Qashqai SUV om til en håndkontroller til spillkonsollen PlayStation 4.

Fotball med gasspedal og vindusviskere

Kontrollsystemet fungerer blant annet med det siste «Pro Eolution Soccer»-spillet og mens spilleren sitter i bilen kan man utføre pasninger med bremsepedalen og skyte med gasspedalen.

Hacket kontrolleren

Ifølge finnen Mikko Pietilä, som har vært kreativ leder for prosjektet, forteller til Fortune at de hacket PlayStation-kontrolleren for å finne ut hvordan det skulle bli mulig.

Han avslører også at det er bilens diagnostikk-system som brukes. To millioner signaler blir filtrert for å passe spillets funksjoner.

Det påpekes videre at kontrollsystemet ikke bare fungerer med fotballspillet, men fungerer som en vanlig PlayStation 4-kontroller og dermed med alle PS4-spill.

Særlig praktisk er det nok verken i «Pro Evolution Soccer» eller de fleste andre spill, men mulighetene spenner seg også til kjørespill.

Gran Turismo Academy-vinneren fra 2011, Jann Mardenborough, er blant dem som har vært med å teste systemet.

Kanskje dette er det nye ekstrautstyret konsollen din trenger i garasjen?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3