Se teknologien Sony har sikra seg

8. oktober 2015 15:58

(PressFire.no): Sjansen er relativt liten for at du noensinne har hørt om det belgiske teknologiselskapet SoftKinetic, men Sony har tydeligvis funnet noe interessant i bevegelsessporingsteknologien deres.

Den japanske elektronikk- og underholdningsgiganten kunngjør nemlig nå at de har kjøpt selskapet.

Usikker bruk

Hva Sony konkret skal bruke teknologien til er fremdeles ikke kunngjort, men det er ikke vanskelig å forestille seg hvordan de kan gjøre det.

Blant annet har SoftKinetic utviklet systemer for å spore hendene dine i virtuell virkelighet med et kamera montert på VR-brillene.

Som kjent lanserer Sony PlayStation VR til PlayStation 4 i løpet av første halvår 2016, og foreløpig er tanken i hovedsak å bruke bevegelsessensorene PlayStation Move som brukergrensesnitt.

Tar tiden på lys

SoftKinetic har utviklet egne sensorer som sporer tiden lys bruker når det reflekteres av kilden.

Sensorene skal ikke kun være utviklet med tanke på virtuell virkelighet, men skal blant annet også også passe i mobiltelefoner og nettbrett.

En video fra selskapet viser hvordan teknologien blant annet kan kjenne igjen ansikter idet de kommer hjem fra jobben, eller hvordan en sensor på briller kan spore omgivelsene dine.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3