Åpner for å bruke ekte penger i «Destiny»: – Bli en legende med dansens kraft

Bekrefter mikrotransaksjoner.

6. oktober 2015 09:30

(PressFire.no): Mikrotransaksjoner. Et ord som får mange til å grøsse – et konsept som gjennom de siste åra har tilført noen meningsfulle sidespor eller påfyll til en spillopplevelse, men enda oftere har etterlatt kunder med følelsen av å ha blitt flådd.

Hvilken ende på den skalaen «Destiny» til slutt ender opp på, vil tiden vise.

Nå har Bungie bekrefta at de innlemmer et mikrotransaksjonsinitiativ til sin sci-fi-skyter.

Mer «Destiny»-dansing

I likhet med hvordan «Destiny» har utvikla seg gjennom de siste 13 månedene etter debuten i fjor, kan muligens også dette første mikrotransaksjonstilbudet vise seg å vokse i omfang med tiden.

Men Bungie er ivrige på å understreke at de nå i første omgang kun vil selge emojier. Altså nye bevegelser, trolig også flere danse-moves til spillfiguren din. Dette er den eneste måten spillere kan kommunisere med hverandre på når de ikke befinner seg i et oppdrag.

Ingen effekt på spillinga

I praksis betyr det at Tess Everis, en av AI-figurene du møter i Tower, nå vil ha en butikk der det går an å legge igjen ekte penger for å få nye bevegelser til figuren din.

Bungies DeeJ forklarer hva baktanken er:

Vi har allerede fortalt at det er mer å oppdage i «The Taken King» – og det er dét – men utover innholdet tilgjengelig nå ved slippet av «The Taken King», er målet vårt å fortsette å skape opplevelser som vil holde spillet friskt, morsomt og overraskende, skriver han på Bungies nettside.

 Innledningsvis vil Tess tilby 18 nye emojier. Akkurat som med de tre tilgjengelig i samlerutgaven av «The Taken Kings» er disse helt valgfrie, og vil ikke ha effekt på selve spillinga på noe vis.

Hvordan disse blir priset, går Bungie først ut med lanseringsdagen. De ulike emojiene handles for en ny valuta kalt «silver».

Du kan kjøpe dette «Destiny»-sølvet i egne pakker via PlayStation Store eller Xbox Marketplace.

Bungie understreker at dette er et tiltak for å sikre at de kan fortsette å tilby en tjeneste med robust infrastruktur bak onlinedelen, og at planen er å lage enda mer nytt innhold.

Sesong to av ti

«The Taken King» representerer starten på sesong to.

«House of Wolves» og «The Dark Below» heter to mindre utvidelser lansert mellom disse «sesongene». Har du kjøpt «Destiny» og de tre utvidelsene i takt med at de ble sluppet, er taksameteret for lengst passert tusen kroner.

Denne høsten ble alt innholdet lansert i én pakke.

Activision og Bungie har en plan som strekker seg over ti år. En av spillskaperne, Eric Osbourne, fortalte oss under GamesCom i august at de kanskje har noen flere overraskelser på lur før de dreier fokuset mot «Destiny 2».

Kotaku rapporterte like i forkant av Bungies mikrotransaksjonsnyhet at utviklerne fremover vil slippe flere «pakker med nytt innhold, gratis». Helt frem til «Destiny 2» lanseres høsten 2016. 

Gir bort litt gratis «silver»

 Er du fortsatt skeptisk, kan du logge inn neste uke og ta en titt selv, forteller Bungie om sitt mikrotransaksjonssystem.

Vi kommer til å legge igjen litt gratis Silver på kontoen din, slik at du kan handle en emoji eller to og bli en legende gjennom dansens kraft.

Her er noen eksempler på hvordan dansinga i «Destiny» kan se ut: (Video: calloftreyarch, YouTube):


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3