Jobben startet for syv år siden og nå kommer endelig «The Witness»

Vil ikke avsløre inspirasjonskilden.

18. september 2015 10:06

 (PressFire.no): I 2008 slapp Jonathan Blow «Braid» - et spill som blir ansett for å være startskuddet for indie-spillene som har tatt verden med storm.

Blow laget nesten spillet helt alene og ble selve symbolet på den kreative kraften som kan ligge skaperevnen i små grupper kombinert med en god idé.

Etter den store suksessen med «Braid» begynte Blow nesten umiddelbart jobben på sitt neste spill – et spill hvor du skal utforske en øde øy.

Nå har det gått syv år siden «Braid» og selv om spillet har dukket opp med ujevne mellomrom, blant annet på pressekonferansen til Sony under E3 i 2013, har en endelig utgivelsesdato ikke blitt avslørt.

Kommer 26. januar

Men nå er endelig tiden klar og det er Jonathan Blow selv som avslører datoen 26. januar på den offisielle PlayStation-bloggen.

Han skriver videre at planen opprinnelig var å slippe spillet kort tid etter at PlayStation 4 ble sluppet, men at spillet stadig vokste.

– Da vi startet å lage dette spillet så jeg for meg at det kom til å inneholde åtte til tolv timer med spilletid, forteller Blow og fortsetter:

– Nå viser det seg at spillet vi faktisk har laget er rundt ti ganger så stort som det. Hvis du er typen som vil gjøre alt i spillet, som må skvise den siste dråpen ut av spillet, kan du forvente å spille mellom åtti til hundre timer.

Hemmelig inspirasjonskilde

I «The Witness» er du alene på en fargerik og vakker øde øy hvor du må løse gåter for å komme videre, og det finnes en mystisk historie du skal få servert.

Blow har bekreftet at det kommer til å være en slags fortellerstemme i spillet, men holder foreløpig kortene tett til bryset.

Vi fikk se spillet bak lukkede dører under E3 i 2014 og til PressFire fortalte blow at han ikke kan avsløre hvor inspirasjonen til spillet kom fra, fordi han da også vil avsløre overraskelsen.

«The Witness» slippes til PS4 og pc 26. januar.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3