Stenger PlayStation Home

Tidene har forandret seg, sier Sony.

29. september 2014 09:59

(PressFire.no): I fjor stengte Sony dørene til PlayStation Home i Japan. I mars neste år skjer det samme i Europa og USA.

PlayStation Home åpnet i en betaversjon i 2008. Dette er en virtuell verden i 3D der Sony inviterte til sosialisering og kreativitet.

Nå har Sony bekreftet at de stenger Home.

Interiørdrømmen?

Rett etter lanseringen var Home ribbet ned til et minimum, men det ble bygd videre med løfter om at dette skulle være en sentral del av PlayStation 3-opplevelsen – et fellesskap som smeltet sammen elementer fra «The Sims»-serien, og integrert med PS3-spilling.

Blant annet snakket Sony om at du skulle kunne bake inn trophies-samlinga di i Home-verdenen.

Interiørinteresserte kunne skaffe møbler og innrede sine leiligheter, og det ble etter hvert også en arena for markedsføring av kommersielle produkter, ikke bare PR for kommende PlayStation 3-spill.

Markedet er endret

Sentralt i Home er imidlertid interaksjonen mellom PlayStation 3-spillere. Lag din egen avatar, finn klesstilen som matcher personligheten og møt andre i denne 3D-lekegrinden.

På grunn av et marked i endring vil PlayStation Home slutte å publisere nytt innhold 12. november i år, opplyser Sony i en pressemelding.

Først stanser altså Sony flyten av nytt innhold, i november. Måneden etter (3. desember) blir det ikke lenger mulig å laste ned den slags. 31. mars neste år stenges Home.

Sony har selv fortalt at 19 millioner brukere har befolket Home, det var tall Games Industry skriver ble frigitt tilbake i 2011. Gjennomsnittlig brukte hver av brukerne den gang 70 minutter i Home.

Samme året, altså i 2011, var det pakket inn 230 småspill i denne virtuelle verdenen og mer enn 8000 gjenstander i markedsplassen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3