– Å overleve er nesten umulig

En siste, supervanskelig «The Last of Us»-utfordring.

17. april 2014 08:39

(PressFire.no): Samtidig med at «The Last of Us» la ut på det som skulle vise seg å bli en flere måneder lang parademarsj, lovte Sony oss tre doser med ekstrainnhold i tiden etter slippet.

Vi har allerede fått to av disse, inkludert den glimrende historien i «Left Behind». Nå vet vi hva som vil være i den tredje og siste pakka.

Ekstra tøft

Grounded Bundle er en blanding av en- og flerspillerinnhold. Skaperne i Naughty Dog har en utfordring til deg som gjerne vil ha en enda tøffere tilværelse midt i apokalypsen:

– Bryn deg på Grounded Mode, en ny og enda hardere vanskelighetsgrad til enspillerbiten. 
Denne vil være den tøffeste utfordringen du noen gang vil møte i historiedelen av «The Last of Us», forteller Eric Monacelli fra Naughty Dog på PlayStation-bloggen.

Han forskutterer at fiendene vil være ubarmhjertige, smarte og ekstra brutale. «The Last of Us» får et ekstra trofé, for å gi de som takler denne ekstra tøffe modusen retten til å skryte litt.

– Å overleve er nesten umulig, utfordrer Monacelli.

– Å fullføre Grounded Mode, kan vise seg å være det aller vanskeligste trofeet du noen gang låser opp.

Flerspilleraction

Det er enda mer i denne utvidelsen: Fire nye flerspillerkart (reclaimed territories map pack) bestående av  Warf, Capitol, Coal Mine og Water Tower – også her blir det sydd inn ekstra PS3-troféer.

Miljøene er sterkt inspirerte av steder du besøkte i løpet av «The Last of Us»-historien, men kartene er selvfølgelig tilpasset flerspilleraspektet.

Det betyr mulighet til å snike, overraske i bakhold og et par steder spesielt myntet på snikskyttere. 

Det tredje elementet i Grounded Bundle er påfyll av fire typer våpen, og to nye sett med survival skills.

Ett våpen (Full-Auto Rifle) blir gjort tilgjengelig, gratis, for alle. 

Grounded Bundle blir tilgjengelig for de som har betalt sesongpasset til «The Last of Us». Innholdet selges også stykkvis.

Sesongpasset fjernes forøvrig fra salg på PSN den 13. mai, som trolig også er en indikasjon på når Grounded-utvidelsen slippes løs på PS3.

Blir det en PS4-rabatt?

For en uke siden bekreftet Sony endelig at «The Last of Us» kommer til PlayStation 4 i en såkalt remastered-utgave. 

Grafikken blir selvsagt bedre – spillet vil kjøre i 1080p-grafikk og utviklerne sikter mot å tilby 60 bilder i sekundet. Alt av utvidelser, inkludert Grounded Bundle og «Left Behind», blir også pakket inn i PS4-versjonen.

Sony har foreløpig ikke bekreftet hva prisen blir, eller om det tilbys en oppgraderingsrabatt for eierne av PS3-versjonen.

I kommentarfeltet på PlayStation-bloggen spør flere om sjansene for en slik rabatt. 

Eric Monacelli i Naughty Dog svarer på denne måten:

Vi ser på forretningsmodellen til dette, og vil oppdatere med en gang vi har fått tilbakemeldinger fra alle regioner.

Det er altså fortsatt et lite håp om at du slipper å betale fullpris, én gang til, hvis du allerede har kjøpt «The Last of Us».

Ryktene som oppsto i går vil ha det til at PS4-versjonen blir lansert rundt 20. juni, etter et par lekkasjer fra butikkjeder i USA. Men Sony har ikke gått ut med dato enda.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3