«Assassin’s Creed»-salget peker nedover

Røde Ubisoft-tall fra julesalget.

11. februar 2014 11:02

(PressFire.no): Ubisoft-direktør Yves Guillemot la fram de ferskeste tallene for selskapet, og kunne blant annet forsikre at prestisjespillet «Watch Dogs» nå nærmer seg.

Men Guillemot måtte også fortelle at inntjeningen for Ubisoft gikk på en smell i løpet av høsten 2013. De tre siste månedene av fjoråret medførte en salgsnedgang på 35,2 prosent sammenlignet med året før.

Pilene pekte nedover

Ubisoft rakte inn 709,5 millioner dollar i perioden som varte til 31. desember. Ni av de tolv månedene som utgjør finansåret til Ubisoft, innebærer en nedgang på 24,8 prosent (sammenlignet med resultatene fra samme periode i 2012).

Tendensen kan også overføres til det digitale salget, selv om Ubisoft i løpet av fjoråret merket en positiv trend – godt hjulpet av digitalsalg av titler som «Assassin’s Creed 3» og «Far Cry 3», skriver VG247.

Har stor tro på nye konsoller

Hadde «Watch Dogs» blitt lansert samtidig med slippet av de nye konsollene, PlayStation 4 og Xbox One, hadde nok tallene vært hyggeligere lesning for Ubisoft.

Dette storspillet blir først ferdig i løpet av perioden april til juni.

Hovedforklaringen bak salgssvikten i fjor tilskrives overgangen til nye konsoller. Flere av spillene fra Ubisoft utgis både på de forrige og de nye konsollene.

Lanseringene av PlayStation 4 og Xbox One var begge en stor suksess, med salgstall som mer enn doblet det som var tilfellet med forrige generasjon, og bekrefter vekstpotensialet til konsollmarkedet i åra som kommer, forklarte Ubisoft-sjef Yves Guillemot.

«Assassin’s Creed»-interessen daler

Det er trolig skuffende for Ubisoft å se at «Assassin’s Creed IV: Black Flag» ikke klarte å toppe salgstallene til forgjengeren, «Assassin’s Creed 3». Igjen forklarer selskapet dette med skiftet over til nye konsoller.

Fjorårets «Assassin’s Creed» har til nå solgt ti millioner eksemplarer («Assassin’s Creed 3» solgte 12 millioner på like mange måneder i salg).

Samme tendens kan overføres til «Just Dance 2014». Seks millioner har blitt solgt, to millioner færre enn «Just Dance»-forgjengeren. Det franske selskapet omtaler likevel denne serien som markedsledende blant de sosiale spillene.

«Rocksmith 2014»-salget, som foreløpig ligger rundt millionen, betegnes av Ubisoft som «lavere enn forventet.»  

Fem storkanoner

Det neste finansåret til Ubisoft vil bestå av minst fem store satsninger. Tre av disse fem er allerede bekreftet: Det ambisiøse bilspillet «The Crew», «Watch Dogs» og ytterligere et «Just Dance». De to som Ubisoft ikke navngir i sine seneste finansdetaljer, dreier seg trolig om «The Division» og neste «Assassin’s Creed».

Det har versert rykter om at Ubisoft vurderer å gi ut mer enn ett årlig «Assassin’s Creed» fremover. Selskapet har blant annet undersøkt interessen for å spinne videre på pirattemaet – og gjøre dette til en frittstående serie.

Når det gjelder «The Division» har det vært spekulert i om svenske Massive rekker en lansering i 2014.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3