Okkultisme, demoner og japansk datingsimulering

Nå kommer oppfølgeren til kultspillet «Persona 4».

25. november 2013 09:52

(PressFire.no): Kanskje husker du den japanske rollespillserien «Persona», som startet i 1996 til det som fortsatt er verdens mest solgte spillkonsoll, PlayStation 2?

Spillserien omhandler en gjeng studenter som takler okkultisme og demoner, og i tillegg kan man dykke innom en slags datingsimulator for å øke prestasjonen for monster-maning senere på kvelden.

Forrige hovedinstallasjon i serien kom i form av «Persona 4», som ble sluppet i 2008, er elsket av kritikere og har fått en slags kultstatus. Nå, fem år senere, avslører spillstudioet Atlus at de endelig kommer med oppfølgeren, «Persona 5»

Det er ikke mye informasjon å hente om spillet ennå, foruten at avsløringen setter datoen til vinteren 2014, og at spillet kommer til PlayStation 3. I videoen står det:

- Du er en slave, vil du ha selvstendighet?

Nytt arenaspill

I tillegg til selve hovedspillet blir flere spill sluppet i vidt forskjellige stiler og spilltyper innen lisensen.

PlayStation 3 får i tillegg til «Persona 5» også boltre seg i et arenaspill basert på lisensen. Spillet har fått det diskré navnet «Persona 4 Arena 2: Ultimax Ultra Suplex Hold».

Spillet er en oppfølger til «Persona 4 Arena» som kom ut i mai i år til Xbox 360 og PlayStation 3.  

Denne tittelen blir den første ut på markedet, og slippes allerede på torsdag i Japan i følge Destructiods oversettinger av videoen.

Håndholdte personas

Det er ikke bare PlayStation 3 som får leke seg med lisensen.

Atlus, som vanligvis er Sony-kjær, har til og med utviklet et spill eksklusivt for Nintendo 3DS, et spill som inneholder supersøte versjoner av kjente «Persona 3» og «Persona 4»-figurer. «Persona Q: Shadow of the Labyrinth» blir en såkalt dungeoncrawler, og slippes i Japan i løpet av juni neste år.

Også PlayStation Vita får sin del av kaka, med et musikalsk actionspill som lar deg utføre  dansetrinn og knerte demoner i én og samme pakke: «Persona 4: Dancing all Night» er forventet i løpet av neste høst på det japanske markedet.

Når eller om disse kan forventes å slippes på det europeiske markedet er usikkert.

Det er også verd å nevne at «Persona 4» ble sluppet til PlayStation Vita tidligere i år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3