Når får vi egentlig se mer fra «The Last Guardian»?

- Venter på riktig tidspunkt, sier Sony-topp.

3. oktober 2013 13:18

(PressFire.no): De mest håpefulle og tålmodige har enda ikke gitt opp å en dag få se mer av «The Last Guardian». Spillet fra Team ICO – folka bak «Shadow of the Colossus» og «ICO» - har vært sporløst forsvunnet i flere år.

Heller ikke i forbindelse med Tokyo Game Show nylig, samme sted spillet ble sett sist, dukket det opp noe ny informasjon.

Er spillet fortsatt i utvikling? Er det utsatt på ubestemt tid, slik USA-sjefen i PlayStation tidligere har sagt – eller er det i realiteten kansellert?

Spillsjefen for Sonys World Wide Studios kaster nytt lys rundt statusen til «The Last Guardian» i et ferskt intervju.

er

- Spillet i utvikling

Spillet har vært i utvikling i siden 2007. Planen var å gi det ut til PlayStation 3 høsten 2011, men det skjedde åpenbart ikke.

I stedet kunngjorde Fumito Ueda sin avgang fra Sony, og dermed ble det mye spekulasjoner rundt fremtidsutsiktene til spillet. Ueda har riktignok sagt at han fortsetter å jobbe med «The Last Guardian» - i rollen som frilanser.

Dette bekrefter Shuhei Yoshida, sjef for Sonys World Wide Studios, i et intervju med Gamesindustry.biz.

- Spillet er i utvikling, og vi har bra med folk sysselsatt med det. Ueda er der også, han jobber med det. Selv om han ikke er Sony-ansatt er han dedikert til produktet, sier Yoshida.

Han slenger samtidig med at de ikke er klare til å gi en mer detaljert oppdatering rundt «The Last Guardian», foreløpig.               

- «Ingeniørfokusert» arbeid

Det var Jack Tretton, amerikansk PlayStation-sjef, som i et intervju tidligere i år brukte ordet «hiatus» for å beskrive statusen til spillet. Men det stemmer ikke at prosjektet er utsatt på ubestemt tid, understreker Shuhei Yoshida.

- «Hiatus», jeg har aldri … det var Jack Tretton! Han brukte det ordet, og jeg sa at: nei, det er misledende. Det var i «hiatus» når det gjelder å dele mer informasjon.

- Spillet har aldri stanset, folka som jobber med det har alltid vært der. De holder på å gjennomgå ingeniørarbeid på spillet, så størrelsen på dette teamet er mindre, fordi det nettopp er mer ingeniørfokusert akkurat for tiden, sier Yoshida videre.

Akkurat denne ordlyden, med prat om «ingeniørarbeidet», får det kanskje til å virke som det ikke lenger skrus ferdig et PlayStation 3-spill. Kanskje Sony nå driver å oppjusterer ambisjonene til å bli en PS4-tittel?

Shuhei Yoshida får da også spørsmål om dette i løpet av praten med Gamesindustry.biz.

- Blir det et PlayStation 3- eller PlayStation 4-spill?

- Ahh… det kan jeg ikke snakke om, sier Sony-toppen.

Han kommer med noen oppløftende nyheter om at det blir gjensyn med spillet i en eller annen sammenheng.

Vi venter på det rette tidspunktet til å re-introdusere «The Last Guardian» på passende vis, sier Yoshida.

Slik så «The Last Guardian» ut da spillet ble vist på Tokyo Game Show i 2010:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3