Salget av «Epic Mickey 2» floppet

Disney tror «Infinity» skal rette opp inntrykket.

17. januar 2013 13:08

(PressFire.no): Warren Spectors seneste Mikke-eventyr, «Epic Mickey 2: The Power of Two», ble på ingen måte den salgssuksessen som utviklerlegenden helt sikkert hadde håpet.

Spillet solgte bare 270 000 eksemplarer i USA på en måneds tid, skriver LA Times.

De skal ha fått kloa i denne dokumentasjonen fra en person med innsyn i de offisielle NPD-tallene.

- Ikke lønnsomt for Disney

I motsetning til det første «Epic Mickey» kom oppfølgeren ut til langt flere plattformer. Likevel er salgstallene vesentlig svakere.

1,3 millioner eksemplarer ble solgt av «Epic Mickey» (2010) på én måned. Altså fem ganger mer enn oppfølgeren som ble lansert på tampen av fjoråret til PS3, Xbox 360, Wii U og pc/Mac.

Disney-konsernet setter derfor sin lit til at det nylig avslørte «Infinity» skal bli en suksess.

- Spillforretningene har ikke vært lønnsomme for Disney, og har ikke vært på samme nivå som ABC, våre temaparker eller Pixar, uttaler John Pleasant som leder spilldivisjonen hos underholdningsgiganten.

- «Infinity» er et konsept vi tror kan bli stort, og tåle tidens tann, sier Pleasant ifølge LA Times.

«Skylanders»-kopi?

Konseptet bak «Infinity» minner en hel del om «Skylanders», der ekte lekefigurer blandes med en virtuell verden.

Ved å plassere lekefigurene på en slags portal, overføres de inn i spillet. «Skylanders»-produktene har blitt en kjempesuksess for Activision.

I Disneys «Infinity», som offisielt ble presentert denne uka, får vi møte noen av de mest kjente figurene fra dette selskapet. Sulley («Monsters Inc»), Jack Sparrow («Pirates of the Caribbean») og Mr Incredible («De utrolige») er med i grunnpakka.

«Infinity» skal blande en rekke spillsjangre, avhengig av hvilken figur du spiller med.

«Pirates»-delen blir for eksempel en åpen verden der du både kan utforske og navigere skuta til Jack Sparrow, mens Mr. Incredible blir et slåssespill med litt sniking.

«Disney Infinity» skal være ferdig i sommer, og lanseres til Xbox 360, PlayStation 3, Wii U, Wii og 3DS. Her ser du den første traileren:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3