Sony og «visepresidenten av alt» kom til enighet

Maskotten blir ikke å se i spillreklamer på en stund.

17. januar 2013 13:40

(PressFire.no): Sony satte ikke særlig stor pris på at mannen bak deres ikoniske reklamefigur Kevin Butler spilte Nintendo Wii i en reklame for dekkselskapet Bridgestone.

Jerry Lambert, som er det egentlige navnet hans, ble i høst tatt til retten av sin tidligere arbeidsgiver. Nå har de to partene kommet til et utenomrettslig forlik, melder Mediapost.

Får spillkarantene

Kevin Butler-figuren var en konstruert, dresskledd Sony-ansatt, beskrevet som «visepresidenten av alt». Han ble blant annet brukt til å markedsføre PlayStation Move-teknologien fra 2009 til 2012.

Med komisk snert gjorde han for eksempel narr av Microsoft og deres konkurrerende Kinect-styring, og ble en yndling i Sonys tv-innslag. Nå får han en lengre pause fra spillreklamer.

Lambert skal ha innrømmet at kontrakten han hadde med Sony utelukket ham fra å markedsføre konkurrerende spillmaskiner, og at han i minste fall skapte forvirring om hvorvidt han spilte Kevin Butler-figuren for Bridgestone eller ikke.

Videre har han godtatt å ikke delta i en spillrelatert tv-reklame på minst to år, ifølge Mediapost. Dermed har han og Sony kommet til enighet.

Ikke helt over

Sony og Bridgestone strider likevel i retten fortsatt, og det er sannsynligvis her en eventuell økonomisk kompensasjon skal avgjøres.

Om den japanske spillprodusenten bestemmer seg for å avsløre en PlayStation 4 i sommer, slik visse analytikere tror, må de altså klare seg uten reklamehjelp fra Jerry Lambert.

Andre mener at den neste spillkonsollen fra Sony avsløres allerede i vår, og da på et helt eget pressearrangement slik Apple har pleid å gjøre det.

Sony har nok veldig lyst til å komme Microsoft i kjøpet, etter at de var et helt år før dem med utgivelsen av Xbox 360.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3