(PressFire.no): Den legendariske japanske animatøren Hayao Miyazaki er kjent for ikke å være veldig opptatt av moderne teknologi.

Derfor har det ikke vært lett for landsmenn å få studioet hans med på spillprosjekter. Faktisk er kommende «Ni No Kuni: Wrath of the White Witch» kun det andre spillet Ghibli Studios har vært involvert i noensinne.

Og det er det svært respekterte japanske studioet, Level 5, som har fått æren av å lage et spill sammen med det Oscar-vinnende animasjonsstudioet.

I forbindelse med Tokyo Game Show avslører sjefen for Level 5, Akihiro Hino, overfor Joystiq.com at de gjerne vil jobbe med Ghibli igjen.

Joystiq benyttet anledningen til å spørre om hvilke filmer i studioets arkiv de kunne tenke seg å spillmatisere, hvor de svarte «Laputa: Castle in the Sky».

Filmen fra 1986 har aldri hatt kinopremiere i Norge, men ble i fjor gitt ut på dvd under tittelen «Laputa: Himmelslottet». Den har hele 8,1 i gjennomsnitt på IMDB og innfår derfor i skrivende stund som nummer 242 i lista over de 250 «beste filmene».

Level 5 har stått bak «Professor Layton»-serien, men er også kjent for flere spill i «Dragon Quest»-serien, «White Knight Chronicles», «Dark Chronicle» og «Rogue Galaxy».

«Ni No Kuni: Wrath of the White Witch» slippes til PlayStation 3 25. januar 2013.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer