Skværer «Call of Duty»-kamphanene opp før rettssaken?

Nye utsettelser mens partene prater sammen.

31. mai 2012 11:28

(PressFire.no): Rettssaken mellom de to eks-sjefene i Infinity Ward, spillstudioet ansvarlige for flere «Call of Duty»-suksesser, skulle opprinnelig ha startet denne uka.

Først var datoen 29. mai, før det hele ble flyttet til 1. juni. Det er i morgen, det.

LA Times skriver at advokatene som representerer «CoD»-utgiver Activision og West/Zampella nå jobber febrilsk for å finne en løsning før de skal inn i rettssalen for å brette ut detaljene rundt hva som skjedde en dramatisk dag i mars 2010.

Da ble nemlig West og Zampella regelrett tuppet ut av kontorene sine.

Ny utsettelse

Siden den gang har krangelen dreid seg om ubetalte bonuser i milliardklassen, som West og Zampella - pluss en drøss tidligere ansatte - mener de har krav på.

Activision hevder på sin side at de tidligere Infinity Ward-toppene flørtet med erkefienden EA mens de fortsatt var sysselsatt hos Activision. EA var opprinnelig også saksøkt, men Activision klarte å komme til enighet med konkurrenten for kort tid siden.

LA Times skriver at rettssaken, som altså skulle starte 1. juni, nå er utsatt på ubestemt tid.

Nærmer det seg en løsning?

I oppkjøringen har det lekket noen ville historien til pressen, blant annet om en påstått avlyttingsaksjon kalt Operation Icebreaker – der Activision skal ha vurdert å utløse en falsk brannalarm i kontorene sine for å kunne snike i pc-ene til West og Zampella, på jakt etter snusk som senere kunne brukes mot duoen.

Rettspapirer som avslørte en særdeles gunstig bonusavtale for Bungie lekket også. Bungie er folka bak en rekke «Halo»-spill, som nå skal lage fire spill for Activision.

LA Times skriver at samtalene partene i mellom foregår for fullt, og spekulerer i at det kan tyde på at de nærmer seg et kompromiss som begge leire kan leve med.

Uansett har dommeren i saken bestemt at en rettssak skal være ferdig før 2. juli.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3