(PressFire.no): THQ er det foreløpig siste spillselskapet som i disse dager har lagt fram resultatene fra det siste året.

Allerede i februar ble det kjent at snuoperasjonen hadde startet.

Så mange som 240 ansatte må se seg om etter en ny jobb, og THQ varslet samtidig en kursendring når det gjelder hvilke typer spill de kommer til å gi ut i fremtiden.

Tidligere hadde man sagt at barne- og filmlisensspill ikke er en del av satsningen fremover. Tegnebrettspillet uDraw ble en økonomisk katastrofe, mens «Saints Row» i aller høyeste grad er et fokus fremover.

 

Blikkboksen Paul.

Er du klar for Dominatrix?

De ferske resultatene fra THQ viser at de tre «Saints Row»-spillene til sammen har solgt 11 millioner eksemplarer. Det seneste, «Saints Row: The Third», har alene solgt 4,25 millioner til nå.

Det gjør denne merkevaren til THQs aller største.

I tillegg har dette spillet omsatt mer på de digitale plattformene (utvidelser) enn noe annet spill i THQs historie, går det fram av regnskapet fra det forrige finansåret.

I høst kommer nok en utvidelse, som kan nytes også om du ikke eier hovedspillet, kalt «Saints Row: The Thid – Enter The Dominatrix».

Denne skal etter planen være lansert i løpet av september, og idéen ble først presentert 1. april …

Her er fokuset på den utenomjordiske krigsherren Zinyak som har stor appetitt på vår planets naturressurser – og på kvinner. Det eneste som kan stoppe Zinyak er The Third Street Saints. Lederen for the Saints blir fanget inne i en gigantisk Dominatrix-maskin, som representerer en virtuell kopi av spillbyen Steelport.

Og midt oppe i dette dukker det også opp en mutert boks med energidrikken Saints Flow, kalt Paul …

 

Startet som en aprilspøk

Joystiq lagde en oversikt over morsomhetene som ble unnfanget 1. april, med en viss relevans for spillinteresserte.

Men «Saints Row»-utvidelsen viste seg å ikke være en aprilspøk likevel.

- Den nye historien bygger videre på den halsbrekkende actionopplevelsen som har blitt en signatur for «Saints Row» ved å plassere lederen for the Saints i en djevelsk virtual reality-setting, og inneholder de mest etterspurte spillelementene fra fansen, heter det i finansmeldingen fra THQ.

For et par uker siden kunne Gaming Blend melde at disse «etterspurte spillelementene» dreier seg om superkrefter.

 

«Darksiders II».

- Fokuserer på kvalitetsspill

I det ferske regnskapet til THQ går det fram at tapet for siste finansår var på 239,9 millioner dollar.

Inntektene var på 830 millioner dollar, men det var altså ikke nok til å tette hullet i pengebingen.

- Vi overgikk våre opprinnelige mål for fjerde kvartal, drevet fram av våre høykvalitetsspill med en betydningsfull digital komponent, noe som er modellen for vår fremtid, uttalte THQ-sjef Brian Farrell i finansrapporten.

Sagt på en annen og mindre formell måte mener han kanskje: «Saints Row» reddet skinnet vårt, og solgte bøttevis med utvidelser digitalt.

 

«Company of Heroes 2».

Sterk start på 2013

Farrell sier videre at selskapet nå er tilbake i sporet, og skal fokusere på kvalitetsspill fremover. Deres første utgivelse som fortjener en slik merkelapp, er ifølge THQ oppfølgeren til «Darksiders».

«Darksiders II» lanseres i august, «Saints Row: The Third»-utvidelsen kommer i september, mens flere svære spill fra THQ ikke dukker opp før tidlig neste år.

Det spenstige «South Park»-rollespillet, som utvikles av Obsidian, kommer ikke før i første kvartal av 2013.

Det samme gjelder det særdeles lovende «Metro: Last Light» og det nylig annonserte «Company of Heroes 2». Når det gjelder sistnevnte spill, avslører THQ i regnskapet sitt at de har en solid plan om å tilby digitalt innhold etter lansering.

 

«Saints Row: The Third - Enter The Dominatrix» utvikles til pc, PlayStation 3 og Xbox 360 og lanseres i september.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer