(PressFire.no): Etter at Sony måtte melde om et rekordhøyt tap på over 32 milliarder kroner i sin årsrapport for finansåret 2012, sank aksjen med hele syv prosent.

Dermed er verdien til Sony-aksjen på sitt laveste siden sommeren 1980, året de lanserte Walkman i USA.

Elektronikkgiganten skal ha klart å plastre noe av det blødende såret som var tv-satsingen, men ifølge en amerikansk aksjemegler «er det ingenting her som rettferdiggjør kjøp av aksjen».

 

Sony-aksjen den siste måneden.

- Spiller ingen rolle hva Sony gjør

- Man ser de begrenser noe av tapet innen tv-bransjen. Det er flott, men jeg ser ingen fremtid i tv-bransjen. Derfor spiller det ingen rolle hva de gjør, sier han til Reuters.

Sonys tv-satsing har stått for en stor del av tapet i regnskapet de siste årene, og i desember så de seg nødt til å selge sin halvdel i panelfabrikkene som lager bildepanelene til Samsung.

Den nye Sony-sjefen, Kaz Hirai, har lagt om kursen til selskapet i et forsøk på å lense vann fra skuta med tung slagside.

 

10 000 mister jobbene sine

Hirai vil nå redusere tv-satsingen med 40 prosent færre modeller i løpet av året. Samsung og LG har i stor grad tatt over mesteparten av tv-markedet, hvor også Pioneer la inn årene for noen år tilbake.

Blant annet ble det i april meldt at 10 000 Sony-ansatte mister jobbene sine, men også at de nå vil fokusere mer på kjerneområder som mobil, spill og digitale bilder.

De vil også tilby mer innhold på sine plattformer, spesielt film og musikk.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer