«The Binding of Isaac» ble for kontroversielt for Nintendo

Men Sony vil ha det, avslører utvikleren.

10. mai 2012 10:38

(PressFire.no): I februar skrev vi om at det siste spillet fra «Super Meat Boy»-utviklerne, «The Binding of Isaac», ble for kontroversielt for Nintendo.

Det var spillets lett Bibelinspirerte innhold som skal ha blitt for vågalt for den japanske spillgiganten.

I spillet styrer du Isaac, hvis mor får en beskjed fra Gud som krever livet til sønnen som bevise for sin tro. Spillet er løst basert på historien om Abraham som Gud ber ofre sønnen sin, Isaac.

Ifølge utvikleren begrunnet Nintendo sensuren med «tvilsomt religiøst innhold», og vil ikke bli gitt ut på Nintendo 3DS.

De takket derfor Gud for at den digitale spillbutikken Steam eksisterer.

Men nå kan det se ut som Sony vil ha «The Binding of Isaac», skal vi tro utvikleren Edmund McMillen.

Formspring skriver han at «Sony vil ha Isaac… veldig mye. Vi får se hva som skjer.». Det kommer etter at de i slutten av februar avslørte at de er i dialog med Sony.

Team Meat har tidligere avslørt at Sony var den eneste konsollprodusenten som ikke viste interesse for «Super Meat Boy», et spill som i ettertid har fått kultstatus. Nintendo ville ha spillet til Wii, men utvikleren ville ikke slakte størrelsen på spillet for å klare kravene på under 40 MB per spill.

Men mye tyder nå på at deres siste spill kan komme til PlayStation 3 eller Vita, eventuelt begge.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3