(PressFire.no): Sony legger ikke skjul på at de mindre, nedlastbare spillene som tilbys på PlayStation Network er svært viktige for dem. Selskapet investerer tross alt 110 millioner kroner i eksklusive PSN-spill for øyeblikket.

I den bunten finner vi blant annet kritikervinneren «Journey» fra i fjor, av mange beskrevet som et usedvanlig kunstnerisk og tankefullt spill.

Skaperen Jenova Chen, som for øyeblikket jobber med å finne ut av sitt neste spill, mener at PlayStation 3 og PSN rett og slett er bedre tilpasset slike opplevelser.

- Sony har en mer kunstnerisk og moden smak. De bryr seg om hva voksne synes om spillene sine, skriver han i en e-post til GamesBeat, og sammenligner med Microsofts Xbox 360.

 

«Heavy Rain».

- Følelsesmessig sofistikert

Nettstedet forsøkte å få tak i både Microsoft og Nintendo for en kommentar til påstandene, men de takket nei.

Til gjengjeld hadde Sony selv noe å tilføye:

- Det er helt riktig at hovedpublikummet vårt på PSN er mer voksent. Mange av våre bestselgere treffer godt i denne demografien, forteller Jack Bauer til nettstedet.

Han er sjef for PlayStations digitale plattformer og en av de hovedansvarlige for PlayStation Network.

Videre trekker Bauer frem «Heavy Rain», «Flower» og «Journey» som gode eksempler på modne opplevelser til konsollen sin.

- Slike utgivelser finner du bare på PlayStation, og brukerne våre nyter den følelsesmessige og tematiske sofistikasjonen deres. Særlig blant de digitale spillene, føyer han til. 

«Heavy Rain»-studioet Quantic Dream jobber for øyeblikket med en imponerende spillmotor som skal ta fotorealistisk grafikk til nye høyder. Den blir først og fremst demonstrert til PlayStation 3, og du kan se en bakomfilm av den nederst på denne siden.


Ensidig?

Microsoft må likevel kunne sies å ha slått flere slag for kunstneriske, utypiske spillopplevelser de siste årene.

Plattformspillene «Limbo» og «Fez» er to eksempler på alternative satsinger fra den amerikanske giganten som har fått en solid mottakelse her i gården, og som startet som Xbox-eksklusive titler.

Vår anmelder Jarle Hrafn Grindhaug lot seg særlig begeistre av sistnevnte.

- Tiden vil vise seg om denne pixelgrafikken har en slags aldersgrense - jeg tviler på at yngre følelsesregistre responderer på samme måte som oss antikviteter, hevdet han og belønnet spillet med seks øyne på terningen.

 

Synes du PlayStation 3 har mer modne spill enn Xbox 360?

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer