(PressFire.no): Det er først på tirsdag at Activision offisielt skal presentere det neste, og i alt niende, spillet i den monumentalt populære «Call of Duty»-serien.

Hver høst får vi servert et nytt spill i serien, og for å holde trykket oppe er det to studioer som lager annethvert spill. Mens Infinity Ward leverte sitt tredje «Modern Warfare»-spill i fjor høst, er det nå Treyarch som sitter og freser ut kode.

Det har lenge versert rykter om at vi skal få en oppfølger til deres «Black Ops» fra 2010. Og ganske riktig: Ifølge forhåndsbestillingskort som er lekket til IGN er det tittelen «Call of Duty: Black Ops 2» vi kan vente oss i høst.

Altså ikke «Eclipse», som også har dukket opp som en tittel – eller kanskje et kodenavn.

På de to kortene, ett til Xbox 360 og ett til PlayStation 3 (uten at det er noen overraskelse at spillet kommer til disse plattformene), finnes også en dato som spillere verden over vil merke seg. Spillets lanseringsdato skal være 13. november 2012.

 

Satt til nær fremtid?
De lekkede kortene

En annen dato det er verd å notere seg er 1. mai, førstkommende tirsdag, der spillet skal få sin offisielle annonsering. Da vil flere brikker rundt historie, setting og gameplay falle på plass.

Inntil videre er det mer enn nok av rykter å ta tak i.

Torsdag skrev vi for eksempel om quadrotor-dronen «Charlene», et høyteknologisk våpen som presenteres i en video fra FPS Russia. Videoen synes riktignok å kunne være et PR-stunt for neste «Call of Duty», noe presentøren hinter til rimelig aktivt.

Det kan i så fall avsløre noe av settingen for spillet, i og med at presentøren med sin kleine, brede russiske aksent hevder at denne teknologien ikke vil bli tatt i bruk før om 10-15 år.

- Men jeg har hørt at det kanskje dukker opp i det neste «Call of Duty»-spillet, sier programlederen for videoen, som du kan se nederst i artikkelen.

Det kan vi kanskje tolke dithen at spillet har tatt et sprang frem i tid siden sist, da vi fulgte en spesialstyrke under den kalde krigen. Om «Charlene» er en troverdig pekepinn kan vi nå altså bli kastet inn i spesialoppdrag omkring år 2025.

 

Lekket liste med flerspillerdetaljer
Dronen «Charlene»

For en måneds tid siden lekket også en lang liste med detaljer om flerspillerdelen, fra en forumbruker på det offisielle «Call of Duty»-forumet.

Informasjonen er naturligvis ikke bekreftet av Activision, og posten ble snart fjernet, men listen kan likevel være verd å kikke på: Du finner den her.

For øvrig kan vi nok også vente oss at Treyarch klemmer til med litt apokalyptisk zombie-galskap også i det kommende spillet, slik de har fått for vane etter at de introduserte de levende døde i «Call of Duty»-universet i «World at War».

Vi kommer tilbake med mer om «Call of Duty: Black Ops 2» til uka, da spillet skal annonseres av Activision den 1. mai.


Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer