(PressFire.no): Når det nærmer seg et nytt fotballsluttspill, har selvsagt Electronic Arts ambisjoner om å sørge for passende spillunderholdning - med offisielle logoer klistret på omslaget.

Men «Euro 2012» blir ikke solgt som et separat spill i butikkene, som tradisjonen har vært. I stedet blir det en nedlastbar utvidelse til «FIFA 12».

Dette bekrefter EA i en pressemelding.

Navnet blir «UEFA Euro 2012» og vil bestå av alle de 53 UEFA-landenes lag, samt åtte stadioner som vil bli brukt i sommerens EM-sluttspill i Polen og Ukraina.

 

- Ny spillvariant

I fjor høst kom «FIFA 12», og i høst dukker oppfølgeren opp. PressFire snakket nylig med en av hovedprodusentene som hintet om kursen EA Canada har staket ut for «FIFA 13».

For få uker siden ble «FIFA Street» sluppet på markedet. Kanskje EA har vurdert at en digital påbygning til «FIFA 12» er smartere i stedet for å gi ut fire «FIFA»-fullpristitler til hjemmekonsollene i løpet av 12 måneder?

- Vi bruker det beste «FIFA»-spillet noensinne og plasserer innhold fra overskriftene direkte i spillet, samtidig som vi gir spillerne en helt ny spillvariant som utfordrer dem på unike og fengslende måter, sier produsent Sebastian Enrique i pressemeldingen.

 

Virtua Pro er inkludert

I tillegg til de turneringsmodusene man forventer å finne i et EM-spill, blir det også inkludert en såkalt Expedition Mode.

Dette er den nye utfordringen Enrique sikter til.

Expedition Mode lar deg å bygge, administrere og konkurrere med et landslag fra Europa, forhåpentligvis på veien mot ære og berømmelse.

I denne spillmodusen kan du enten velge favorittspilleren din eller en Virtua Pro-spiller som du allerede har lagd i «FIFA 12», og denne blir lagets kaptein.

Også FIFA Virtua Pro, som etter hvert er et velkjent innslag i «FIFA»-serien, skal være med i «Euro 2012». Og selvsagt kan du forsvare din nasjon gjennom ulike former for onlinespilling.

 

Selges digitalt

EA skriver i pressemeldingen at det også blir inkludert en «direktetjeneste», som fôrer historier fra turneringen rett inn i spillet.

Noe slikt var også med i VM-spillet fra 2010, da i form av klassiske øyeblikk fra historien som du fikk være en del av.

- Dette gjør at du kan oppleve dramatiske øyeblikk med utfordringer basert på kamper fra virkeligheten. Utfordringene gir deg sjansen til å få flere erfaringspoeng og få EA Sports Football Club-profilen din opp på et høyere nivå, står det i pressemeldingen,

Prisen for denne digitale pakken, som altså betinger at du eier «FIFA 12» fra før, blir cirka 150 kroner. Den kan lastes ned fra PlayStation Store (PS3), Origin (pc) eller LIVE Marketplace (Xbox 360).

 

«UEFA EURO 2012» lanseres til pc, PlayStation 3 og Xbox 360 den 24. april.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer