(PressFire.no): Ryktene om en oppfølger til det snart to år gamle «Epic Mickey» har økt i omfang den senere tid. Nå bekrefter hjernen bak, Warren Spector, at «Epic Mickey 2: The Power of Two» kommer til flere plattformer.

Spector avslører samtidig at spilloppfølgeren blir en musikal.

- Jeg er en musikalnerd. Når en figur bryter ut i sang, noe de gjør hyppig i dette spillet, er det pur magi, fortalte Spector i forbindelse med Game Developers Conference som gikk av stabelen i San Francisco nylig.

 

Musikk og stemme

Han angrer bittert på at han i «Epic Mickey» valgte å sløyfe stemmeskuespillere, men forsikrer at det neste spillet til de grader blir en vokal affære.

Jeg tok et valg. I retrospekt skulle jeg ønske jeg hadde valgt annerledes, forteller Warren Spector.

I oppfølgeren har han ikke bare hyret inn stemmeskuespillere for å portrettere figurene i spillet. Han har også fått komponist og tekstforfatter Jim Dooley og Mike Himmelstein til å lage originalsanger til «Epic Mickey 2: The Power of Two».

Denne duoen er musikalsk ansvarlige bak animasjonsfilmen «Dorothy of Oz».

Associated Press skriver at sangene vil endre seg i takt med om du oppfører deg bra, eller er en frekk Mr. Mus i spillet.

 

Oswald får en større rolle

Spector bekrefter at spillet får en samarbeidsmodus, som det har lekket informasjon om tidligere.

Den ene kan spille som Mikke Mus, mens en venn bidrar som Oswald the Lucky Rabbit. Sistnevnte hadde en liten rolle i det første spillet, men blir mer fremtredende i oppfølgeren.

Co-op-modusen blir ifølge Spector sømløs.

- Du kan når som helst sette deg ned sammen med en venn som spiller Mikke og ta kontroll over Oswald. I enspillerdelen vil Oswald være med hvert sekund av spillet. Han er ikke bare en figur i flerspillerdelen. Han er en hjelper, uavhengig om du spiller alene, med en venn eller et familiemedlem, sier Spector.

 

Fokus på kamera

Spector fremhever at folka i spillstudioet Junction Point har særlig fokus på å gjøre kameraet i oppfølgerspillet bedre.

- Vi har hatt et team som har jobbet med dette siden den dagen vi var ferdige med det første spillet. De kommer til å fortsette jobben helt til vi lanserer oppfølgeren. Det har blitt gjort over 1000 endringer med kameraet, hevder Spector.

- Målet vårt er at du skal slippe å røre den manuelle kamerakontrollen én eneste gang mens du spiller gjennom hovedhistorien, sier spillskaperen i et Associated Press-intervju.

 

«Epic Mickey 2: The Power of Two» kommer til PlayStation 3, Xbox 360 og Wii. Ingen dato er så langt bekreftet. Her er en trailer fra det første spillet, sluppet til Wii i 2010.


Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer