(PressFire.no): Det har ikke skortet på rapporter, rykter og fantasifulle teorier om at den neste konsollgenerasjonen formelig står på dørkarmen og banker på.

Troverdige Edge er blant dem som har rapportert at både Sony og Microsoft kan komme til å lansere oppfølgere til henholdsvis PlayStation 3 og Xbox 360 allerede i år, mens andre mener vi i hvert fall må vente til 2013 før slike konsoller er på markedet.

 

PlayStation 3 feiret 
nettopp femårsdag.

Ingen PS4 på en stund

Denne uken ruller elektronikkmessen CES videre i Las Vegas. De friskeste ryktene fra den senere tid ville ha det til at vi allerede der ville få et glimt av konsollfremtiden.

På tampen av fjoråret hevdet Xboxygen at «Xbox 720» ville få sin debut under CES, etter å ha snakket med en anonym kilde.

Men det skjedde ikke. I stedet fikk vi blant annet oppdaterte tall for Kinect-sensoren, og vite at Kinect lanseres til pc allerede 1. februar.

 

Kaz Hirai på scenen under
CES denne uka.
(Foto: Scanpix).

- Har ikke hastverk

Overfor Wall Street Journal sier Sony-topp Kaz Hirai rett ut at det ikke vil bli annonsert en PlayStation 3-oppfølger på E3-spillmessen i sommer.

Selskapet ser fortsatt på PS3 i et tiårsperspektiv, sa Hirai til journalister.

- Andy House (Europa-sjef for Sony Computer Entertainment - journ. merk.) har helt rett når han sier vi ikke vil annonsere noe slikt på E3, fortalte Hirai ifølge Wall Street Journal (via Gamespot).

Han understreket videre at Sony ikke har hastverk med å erstatte PS3 med et nytt system.

Sonys CES-pressekonferanse gikk av stabelen i Las Vegas natt til tirsdag norsk tid. Her fokuserte selskapet blant annet på Vita-konsollen, som lanseres i Norge 22. februar, og fortalte om nye tjenester som rulles ut både til PS3 og Vita.

 

Årets E3 går av stabelen i Los Angeles i perioden 5. til 7. juni. PressFire vil selvsagt være til stede.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer