«The Last Guardian»-produsent slutter

Satser på spill til sosiale medier i stedet.

7. desember 2011 14:15

(PressFire.no): Nylig gikk det kaldt nedover ryggen hos alle fans av «ICO» og «Shadow of the Colossus» da det gikk rykter om at spillvisjonæren Fumito Ueda hadde sluttet i Sony.

Det kunne ha betydd slutten for hans nye, svært etterlengtede og stadig utsatte PlayStation 3-spill, «The Last Guardian».

I ettertid har Ueda betrygget spillere via mikrobloggtjenesten Twitter om at han fremdeles jobber med spillet, selv om han ikke sier noe om jobbsituasjonen sin hos Sony.

Men nå kommer det flere dårlige nyheter fra utviklerne bak dette spillet. En av produsentene, Yoshifusa Hayama, skal ha sagt opp jobben til fordel for en jobb i London-baserte Bossa Studios.

- Fremtiden innen spilling er definitivt online, og takket være ny utvikling med Flash 11 er det ingen grunn til at sosiale spill ikke lengre kan være like visuelt vakkert og tiltalende som store konsolltitler, sier han ifølge VG247.com om sin nye jobb.

Hos Bossa Studios skal han jobbe med 3D-spill til sosiale medier som Facebook.

Hayama skal blant annet ha jobbet på «Final Fantasy IX», «Final Fantasy X» og «Shenmue» før han kom ombord på «The Last Guardian»-prosjektet.

Det er nå knyttet stor spenning til hvordan urolighetene kommer til å påvirke den videre utviklingen av det hittil datoløse PS3-spillet, og når den neste offisielle fremvisningen av det vil skje.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3